Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Έκτακτη πιο σκληρή επίθεση στο λαό!

Αντιγράφουμε από Αντίσταση στις γειτονιές!

Αποσπάσματα του "διαγγέλματος του Πρωθυπουργού"  (αυτά που αφορούν το λαό και την επίθεση που μας ετοιμάζουν και όχι τα ...περί φορολόγησης "των off shore εταιρειών, φορολόγηση των μερισμάτων των μετόχων" και άλλα κερασάκια! Αυτά ίσως να αφορούν αυτούς που βάζουν τέτοια "προωθημένα" αιτήματα στο λαϊκό κίνημα μήπως και παρουσιάσουν καμιά "νίκη" και ας μειώνονται οι μισθοί!):

...αύξηση του φόρου στα καύσιμα... «παγώνουν» οι μισθοί και οι προσλήψεις, ενώ αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης....δεν μπορούν να δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης. «Η βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη του ασφαλιστικού περνά και από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης», τόνισε.(Μα γιατί τώρα που το ΙΚΑ ζητάει πίσω τα ...κλεμμένα;)
«Ξέρουμε ότι πολλά από αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν αλλά θα αποδώσουν το 2011» είπε ο Γ. Παπανδρέου. «Οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλλουν περισσότερο. Δεν είναι δίκαιο να σηκώνουν όλο και περισσότερο βάρος οι μισθωτοί και οι συνεπείς επαγγελματίες», (δηλαδή τίνος τους μισθούς θα παγώσει και μειώσει, ποιανών τα όρια ηλικίας θα αυξήσει, των ...κεφαλαιοκρατών;) 
Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, δήλωσε πως «δεν έχουμε περιθώρια ως λαός να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες και στάσεις».(Αυτό η ΓΣΕΕ και οι κάθε λογής εργατοπατέρες το έχουν καταλάβει καλά και φροντίζουν για τις ...αντοχές του συστήματος μια χαρά!)
«Ζούμε σε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης» δήλωσε. «Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο κερδοσκοπικού παιχνιδιού που έχει στόχο και το ευρώ» επανέλαβε και πρόσθεσε πως είναι «εθνικό χρέος να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που γίνονται να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό».

Επειδή λοιπόν ως λαός και εργαζόμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν αντέχουμε άλλη μείωση του μισθού, άλλη ανεργία, άλλη "παράταση του εργάσιμου βίου" κ.λπ. κ.λπ., επειδή βρισκόμαστε εδώ και καιρό στο κέντρο επιθετικού στα δικαιώματα και τη ζωή μας παιχνιδιού, θα δώσουμε την πρώτη απάντηση που πρέπει στις 10 του Φλεβάρη, από υποχρέωση να ακυρώσουμε τις προσπάθειες του κεφαλαίου να μας σπρώξει στο γκρεμό. 'Αλλωστε τι να το κάνουμε το ... ισχυρό και βιώσιμο ευρώ όταν δε θα έχουμε φράγκο στη τσέπη και θα έχουμε ήδη πέσει στο γκρεμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου