Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Δεν φταίνε τα καιρικά φαινόμενα! Φταίει η πολιτική τους!



Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οδεύουμε προς την «ανάπτυξη», στη Δυτική Αττική από τις πλημμύρες θρηνούμε μέχρι στιγμής 20 συνανθρώπους μας, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι , οι τραυματισμένοι και οι ξεσπιτωμένοι. Όλα τα φτωχά λαϊκά στρωματά που ζουν σε αυτές τις περιοχές πληρώνουν τις συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος με αποψιλωμένα δάση, του «φυτέματος» μεγάλων εργοστασίων και διυλιστηρίων, αποθηκών και μανδρών πάνω σε μπαζωμένα ρέματα, την πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.


Καταλαβαίνουμε πολύ καλά λοιπόν τι σημαίνουν τα λόγια περί «ανάπτυξης». Σημαίνουν την αντιλαϊκή ταξική πολιτική των κυβερνήσεων, που ενώ δίνουν χρήματα στις τράπεζες και στους επιχειρηματίες, ενώ ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για το ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας την χώρα και τους γύρω λαούς σε επικίνδυνες καταστάσεις, οδηγούν στην εξαθλίωση τον λαό και αναφέρουν ότι δεν μπορούν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα λόγω μεγάλου κόστους,  αφήνοντας να πνίγονται οι ίδιες οι λαϊκές συνοικίες ως αποτέλεσμα της πολιτικής αδιαφορίας ανυπαρξίας έργων υποδομής.

Μιλούν κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι από τη μια και αντιπολίτευση από την άλλη, για τα «ακραία καιρικά φαινόμενα». Κρύβονται πίσω από τις βροχές και τις καταιγίδες, πίσω από τη «θεομηνία», ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα, για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Μιλούν αυτοί που εφάρμοσαν ή συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές που έχουν δημιουργήσει το υπόβαθρο ώστε μια κάπως δυνατότερη βροχή να στοιχίζει ζωές. Αυτοί που στήριξαν όλα τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή, μετατρέποντάς τη σε τόπο αφιλόξενο και επικίνδυνο για τον φτωχόκοσμο που την κατοικεί.

Και σαν να μην έφτανε όλη αυτή η υποκρισία τους, ανακοινώνουν την έκτακτη χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα «έντονα καιρικά φαινόμενα» και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα. Μάλιστα.  Αφού φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε νεκρούς από μια καταιγίδα, να έχουν καταστραφεί εκατοντάδες σπίτια και να έχει ρημάξει μια ολόκληρη περιοχή, πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που δίνεται αυτό το μηδαμινό ποσό που δεν αρκεί για την κάλυψη ούτε των βασικών αναγκών.

Έχουμε χρέος να σταθούμε αλληλέγγυοι στον κόσμο της Δυτικής Αττικής, που αυτή την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές και να συνεισφέρουμε με όλα τα δυνατά μέσα. Να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας υλικά και πολιτικά, έχοντας επίγνωση ότι δίνουμε το χέρι σε θύματα της ίδιας ακριβώς πολιτικής που εξαθλιώνει και εμάς. Θεωρούμε αναγκαίο να παρθούν σε επίπεδο φοιτητικών συλλόγων τέτοιες    πρωτοβουλίες.

Είμαστε όμως σίγουροι , πως μόνο αυτό δεν είναι αρκετό και σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα. Για μας η ουσιαστικότερη αλληλεγγύη βρίσκεται στους κοινούς αγώνες με τους κάτοικους της Δυτικής Αττικής για να διεκδικήσουμε όλα όσα χρειάζονται, ώστε να μην ξαναγίνει κάνεις θύμα των «ακραίων καιρικών φαινομένων», ενάντια στο σύστημα που για τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου καταδικάζει τη ζωή μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου