Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Αποτελέσματα Φοιτητικών εκλογών στο Σύλλογο ΚινηματογράφουΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
1.ΔΑΝΑΗ Ξ.
24
2.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΦΑΡΑΚΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
(ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
11
3.ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.
29
4.ΑΝΤΡΕΑΣ Μ.
27
5.ΑΛΚΑΙΟΣ Ν.
36
6.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΙΑΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ
14
7.ΜΕΛΙΝΑ Τ.
9
                                          ΛΕΥΚΑ
2
                                          ΑΚΥΡΑ
4

Την Τετάρτη 31.05 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο σύλλογο κινηματογράφου. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένες για τις 24.05, την  ημέρα δηλαδή που διεξήχθησαν σε όλους τους υπόλοιπους συλλόγους πανελλαδικά. Η εκβιαστική αλλαγή στην ημερομηνία έγινε με πολιτική ευθύνη της ΠΚΣ-ΚΝΕ, η οποία απέσυρε τους υποψηφίους της την τελευταία στιγμή τινάζοντας τις εκλογές στον αέρα. Η συγκεκριμένη δύναμη έκρινε ότι «αν οι εκλογές γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο καλύτερα να μην γίνουν καθόλου» και ας μείνει ο σύλλογος για άλλη μία χρονιά στην αδράνεια και την αποσυγκρότηση (αναλυτικότερα τα γεγονότα σε προηγούμενη ανακοίνωση).

Σε πείσμα αυτού του εκβιασμού, ανένταχτοι φοιτητές του συλλόγου αποφάσισαν να βάλουν υποψηφιότητα για να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων (7). Η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε κάθε εκτίμηση, αλλά και προσδοκία. Ψήφισαν 70 φοιτητές του συλλόγου (περίπου 500 είναι οι εγγεγραμμένοι). Αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τη  συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές (πριν 2 χρόνια). Η αριθμητική αποτύπωση είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι οι εκλογές σε αυτό το σύλλογο ήταν ανάγκη επιτέλους να πραγματοποιηθούν. Αποτυπώνει την όρεξη των φοιτητών να συζητήσουν, να κάνουν τα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση των οργάνων πάλης τους. Επιπλέον, ένας αξιοσημείωτος αριθμός ανένταχτων φοιτητών δεν στήριξε τη διαδικασία μόνο ψηφίζοντας, αλλά ανέλαβε και σοβαρές ευθύνες από τις οποίες εξαρτιόνταν η υλοποίηση- ολοκλήρωση των εκλογών.
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις προσπαθήσαμε, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, για να επιτευχθούν εν τέλει αυτές οι εκλογές. Συνεισφέραμε σε όλο τα επίπεδα και με κάθε τρόπο από την εύρεση κάλπης μέχρι τη στήριξη φοιτητών για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Χαιρετίζουμε κάθε φοιτητή, που κόντρα στις λογικές «στο σύλλογο μας δεν υπάρχουν κόμματα» ή «εμείς τα προβλήματά μας τα συζητάμε με τους καθηγητές», στήριξε και ψήφισε μία άποψη Αντίστασης- Διεκδίκησης, ενάντια στην συνδιαχείρηση. Μπορεί στο τελικό αποτέλεσμα να μην αποτυπώθηκε όλη η προσπάθεια που καταβάλαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η αιτία. Γνωρίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σύλλογο, που έχει νομιμοποιήσει μέχρι και στο καταστατικό του την απαγόρευση παρέμβασης σε παρατάξεις, χρειάζεται πολύς «κόπος και χρόνος» για να αναγνωριστεί η χρησιμότητα αναγραφής της πολιτικής παράταξης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου, πόσο μάλλον η χρησιμότητα των ψηφοδελτίων ανά συνδυασμό.

*Στο ψηφοδέλτιο, όπως ακριβώς και στον πίνακα, αναγραφόταν το σχήμα-παράταξη που άνηκε (αν άνηκε) ο κάθε υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου