Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Να παλέψουμε για τις ανάγκες μας στις συγκοινωνίες, κόντρα στις επιδιώξεις ΟΑΣΘ και κυβέρνησης!



Σε μια περίοδο που οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι χτυπιόμαστε από ένα βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες, η κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί πολύ άσχημα δεδομένα. Ήδη την περίοδο της επίσχεσης, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για το λαϊκό κόσμο της πόλης ήταν πολύ σοβαρά. Ειδικότερα για τους φοιτητές, οι δυσκολίες για μετακίνηση από και προς τις σχολές μας, τα έξοδα που αναγκαστήκαμε να φορτωθούμε, με τις υποχρεωτικές παρουσίες να απειλούν πολλούς από εμάς, ήταν πολύ μεγάλες.


Ένοχοι: η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση!

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, μίας μονοπωλιακής επιχείρησης, για χάρη των κερδών της χτυπά κάθε δικαίωμα του λαού της πόλης στη μετακίνηση. Υποβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των συγκοινωνιών, μειώνει τα δρομολόγια, τρομοκρατεί τους επιβάτες ώστε να πληρώνουν ανελλιπώς τα πανάκριβα εισιτήρια. Ταυτόχρονα αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους, ενώ τους απειλεί και με μεγάλες μειώσεις μισθών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,συνεπής στον αντιλαϊκό της ρόλο, ψάχνει τον τρόπο και το χρόνο να περάσει έντεχνα άλλη μία «λύση» σε βάρος των λαϊκών αναγκών: με μισθούς φτώχειας και ελαστικές σχέσεις για τους εργαζόμενους, αύξηση εισιτηρίων, μειωμένα δρομολόγια για τους επιβάτες.
Η διέξοδος στους αγώνες μας για συγκοινωνίες!
Εμείς, η νεολαία και ο λαός της πόλης, δεν αντέχουμε και δεν πρέπει να δεχτούμε τη συντριβή του δικαιώματός μας στις μετακινήσεις!Έρχεται να προστεθεί στη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που εξαπολύει ξένο και ντόπιο κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του. Κόντρα στις σκοπιμότητες της διοίκησης του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης, δεν έχουμε να προτείνουμε λύσεις στο σύστημα αλλά να παλέψουμε για τις ανάγκες μας στις συγκοινωνίες.
Οι εργαζόμενοι τους ΟΑΣΘ είναι ανάγκη να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους σε κατεύθυνση απεξάρτησης από βλαπτικές λογικές εργοδοτικού συνδικαλισμού και συνιδιοκτησίας, επιδιώκοντας τη συμπαράσταση των υπόλοιπων εργαζόμενων.


  •   Καμία αύξηση στα εισιτήρια!



  •   Δωρεάν μετακινήσεις για όλο το λαό!



  •  Σύγχρονη, ασφαλής συγκοινωνία, με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου