Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Γιατί να ψηφίσω Αγωνιστικες Κινησεις στις 24 Μαη;



Οι φοιτητικές εκλογές είναι μια πολιτική διαδικασία του συλλόγου στην οποίακαλείσαι να στηρίξεις μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗμέσα στονσύλλογο. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα,γιατί η άποψη και η κατεύθυνση των ΑγωνιστικώνΚινήσεων είναι αυτή που αξίζει να στηριχτεί και να παλευτείμέσα σε αυτόν.

Γιατί η εκπαίδευση δεν είναι για λίγους και εκλεκτούς.

Παλεύουμε για ένα μαζικό φοιτητικό κίνημα στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης,που να αντιστέκεται στην ύψωση ταξικών φραγμών, να στέκεται ενάντια στη διαμόρφωση ενός πανεπιστήμιου για λίγους και εκλεκτούς, όπου τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών δεν έχουν θέση. Το πανεπιστήμιο αυτό προσπαθεί να μας μάθει να είμαστε πειθήνιοι και υπάκουοι για να είμαστε αύριο «σωστοί εργαζόμενοι». Παλεύουμε για δωρεάν σίτιση – στέγαση- συγγράμματα – μεταφορές. Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους.


Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Είμαστε μια δύναμηαντιιμπεριαλιστική. Εναντιωνόμαστε στη διπλήεξάρτηση της χώρας από ΕΕκαι ΗΠΑ, αγωνιζόμαστεενάντια στους πολέμους τους και την καταστροφή.Απαιτούμε να μην έχει η χώρα μας καμίαεμπλοκή στα πολεμικάσχέδιά τους – να θυμίσουμε ότι ένα από τα αεροπλανοφόρα του Τραμπ που έσπειρε το θάνατο στη Συρία πριν λίγεςεβδομάδεςβρισκόταν στη Σούδα. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους λαούς που υποφέρουν από τους ιμπεριαλιστικούς τους ανταγωνισμούς.

Γιατί οι εργαζόμενοι και η νεολαία ασφυκτιούν από τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα.

Είμαστε μια δύναμηαντικαπιταλιστική. Γιατίπροβάλλουμε τη γραμμή της Αντίστασης και της Διεκδίκησηςενάντια στην επίθεση του συστήματοςκαι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια επίθεση που στόχοέχει να σαρώσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας. Να εντείνειακόμαπερισσότερο την εκμετάλλευση, τηνφτώχεια και την ανεργία. Να διδάξει τη νεολαία ότι το μόνομέλλον που τηςετοιμάζει είναι μαύρο. Γιατίτέτοια είναι η φύσηαυτού του συστήματος: εκμεταλλευτική, που δεν εξανθρωπίζεταιούτεωραιοποιείται. Ανατρέπεται.

Γιατί η προοπτική βρίσκεται στους αγώνες και όχι στη συνδιαλλαγή.

Είμαστεενάντια στη συνδιαχείριση.Οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοιποτέ δεν μπορούν να συναποφασίζουν.Είμαστε η ΜΟΝΗ δύναμη που απέχουμε από τα ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, δε συμμετέχουμε στα τμήματα των καθηγητών και των πρυτάνηδων. Γιατί ξέρουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με όσους φέρνουν την επίθεση μέσα στο πανεπιστήμιο, δεν πέφτουμε στην παγίδα ότι δήθεν συναποφασίζουμε, νομιμοποιώντας έτσι όποια μέτρα περνάνεκάθε φορά.Γιατίαντιπαλεύουμε τη λογική της ανάθεσης καιαναγνωρίζουμεότιο μόνος δρόμος είναι η ενεργήσυμμετοχή των φοιτητών στους συλλόγους και τις Γενικές τους Συνελεύσεις.

Γιατί η τρομοκρατία και η φασιστικοποίηση σπάνε στους δρόμους.

Παλεύουμε ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Αγωνιζόμαστεενάντια στηνκρατικήκαταστολή, τη συστηματικήτρομοκρατία του συστήματος στις διώξειςαγωνιστών (με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνες των φοιτητών της Ξάνθης), ενάντια στην κατάργηση των δημοκρατικώνδικαιωμάτων μας. Γιατίαναγνωρίζουμε πως στόχος τους είναι να μας τρομοκρατήσουν ώστε να μην αγωνιζόμαστε. Να χτυπήσουν την ίδια τη δυνατότητα των φοιτητών να οργανώνονται στα συλλογικά τους όργανα, να δίνουν μάχες και να νικάνε.

Γι’ αυτό,η ψήφος στις Αγωνιστικές Κινήσεις δεν είναι μια χαμένη ψήφος όπως σπεύδουν κάποιοι να σου πουν. Αντίθετα, είναι η ενίσχυση της κατεύθυνσης της μαζικής οργανωμένης πάλης, της υπεράσπισης των φοιτητικών συλλόγων και των Γενικών Συνελεύσεων. Είναι η στήριξη της γραμμής της αναμέτρησης και όχι του συμβιβασμού. Για τη σύγκρουση με τον ρεαλισμό του συστήματος και την προβολή του ρεαλισμού των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου