Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ετοιμάζουν νέα βάρβαρα μέτρα-αντίμετρα υπάρχουν μόνο στους αγώνες των εργαζόμενων λαϊκών μαζών



Νέα μέτρα συμφωνήθηκαν στο Eurogroupτης 20ής Φλεβάρη-και μάλιστα με ορίζοντα και μετά το 2020, «για να σωθεί η χώρα», όπως μας λένε.
Ποια χώρα όμως; Από τη μία, τα μέτρα τα συμφώνησαν οι ιμπεριαλιστές (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.) με την κυβέρνηση και την εξαρτημένη άρχουσα τάξη της χώρας, με τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων. Και από την άλλη τα μέτρα αυτά φέρνουν νέα άγρια φορομπηξία, περικοπές σε συντάξεις και επιδρομή στα εργασιακά δικαιώματα για την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας.

Είναι συνέχεια μιας εντεινόμενης επίθεσης στα δικαιώματά μας, η οποία διαμορφώνει ολοένα πιο ασφυκτικούς όρους ζωής, όλο και πιο μαύρες προοπτικές για το μέλλον μας. Αυτό είναι το «ξεπέρασμα της κρίσης» τους,  αυτή είναι η πολιτική που οι ιμπεριαλιστές και η εξαρτημένη ελληνική αστική τάξη σταθερά εξαπολύουν εναντίον μας.
Θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος η περιστολή των δικαιωμάτων μας, το να μην έχουμε δουλειά ή αν έχουμε να είναι «ελαστική», κακοπληρωμένη, με εξοντωτικά ωράρια, υπό το συνεχή φόβο της απόλυσης. Το να δουλεύουμε εφ’ όρου ζωής, χωρίς περίθαλψη, με δυσβάσταχτους φόρους, με την προοπτική αν κάποτε πάρουμε σύνταξη να είναι περισσότερο ένα επίδομα πείνας.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι κάποιες μειοψηφίες μέσα και έξω από τη χώρα, οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, κερδίζουν και πλουτίζουν από τον ιδρώτα, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευσή μας.
Να μετατρέψουμε τη δίκαιη οργή μας σε μαζικούς λαϊκούς αγώνες, αντίσταση και πάλη!
Καμία κυβέρνηση δε θα λύσει τα προβλήματά μας, δε θα διαπραγματευτεί για τα δικαιώματά μας.Οι υποσχέσεις για "αντιμέτρα" που δήθεν θα ευνοήσουν τα λαϊκά στρώματα, είναι εξίσου κούφιες με το υποτιθέμενο "παράλληλο πρόγραμμα" που θα υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται με μόνο στόχο να παραπλανήσουν.
Η δική μας δύναμη βρίσκεταιστους μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Μέσα από αυτούς μπορούμενα φέρουμε «τα πάνω κάτω»!
Οι φοιτητές έχουμε να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, μαζί με όλη τη νεολαία, τους εργάτες, το λαό. Να στραφούμε στα συλλογικά μας όργανα, τις γενικές συνελεύσεις, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας.Να κινηθούμε με την αναγκαία λογική της κοινής δράσης πάνω στον κοινό στόχο της ανατροπής της νέας επίθεσης.
Λαός και νεολαία να αντισταθούμε μαζικά στο νέο «πακέτο» αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζουν, ενάντια στις αντιδραστικές δυνάμεις του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, «σπάζοντας» τις αυταπάτες και τη συνδιαλλαγή, στο δρόμο του μαζικού λαϊκού ανυποχώρητου αγώνα!

·         Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα!

·         Παλεύουμε για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες, ζωή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου