Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!



Μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο! 

Η πρόσφατη ελληνοτουρκική αντιπαράθεση δείχνει ότι το ειρηνικό “πλανητικό χωριό” που μας έλεγαν ότι θα ζήσουμε δεν υπάρχει. Ότι αυτό που υπάρχει είναι ένας πλανήτης που οι ισχυροί του και οι υποτελείς τους βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση για την οποία καύσιμο είναι οι λαοί του κόσμου.
Στη γειτονιά μας τα πολεμικά μέτωπα είναι ανοικτά (Ουκρανία, Συρία) και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί δίνουν και παίρνουν. Τρανταχτό παράδειγμα το αμερικανόπνευστο σχέδιο για διχοτόμηση της Κύπρου, σχέδιο που στοχεύει στην ένταση της επικυριαρχίας των ΗΠΑ στο νησί, στη δημιουργία ενός “αβύθιστου αεροπλανοφόρου” σε μια κρίσιμη περιοχή, σχέδιο που καθιερώνει τη διαίρεση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων με τη δημιουργία δύο κρατών υπό το μανδύα ενός “φαντάσματος” ομοσπονδιακού κράτους. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να μετατρέψουν την Ανατολική μεσόγειο σε νατοϊκή λιμνούλα, που το λόγο θα έχουν μόνο αυτοί και έτσι θα βγουν μπροστά στην αντιπαράθεσή τους με τον άλλο μακελάρη, τη Ρωσία.

Και αν όλα αυτά συνιστούν πρόκληση για τους λαούς της περιοχής, ελληνική και τουρκική αστική τάξη βλέπουν την ευκαιρία να βρουν μεγαλύτερο ρόλο και κέρδος από το μακέλεμα, πάντα σε αναφορά και υπό την “εύνοια” των ιμπεριαλιστών!Υποταγμένοι στις επιταγές των ΗΠΑ, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός θα βγει ευνοημένος σε βάρος του άλλου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι λεονταρισμοί από τις δύο πλευρές.

Οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Δεν είναι το ίδιο με τα αντιδραστικά καθεστώτα τους. Καθεστώτα που προωθούν την πείνα, την ανέχεια, την καταστολή, που καταστρέφουν τα όνειρά μας για ζωή με δικαιώματα και αντί αυτών προσφέρουν την προοπτική του πολέμου.
Τους λαούς δεν τους προστατεύουν οι ιμπεριαλιστές. Ίσα ίσα, το γεγονός ότι οι χώρες μας είναι εξαρτημένες τις καθιστά “πεδίο βολής” στους ανταγωνισμούς τους, ενώ και η εξάρτηση από τον ίδιο ιμπεριαλιστή μάλλον φουντώνει τον κίνδυνο. Γιατί βολεύει τους αμερικάνους να διατηρούν “γκρίζες” και αμφισβητούμενες ζώνες ώστε να μπορούν όταν ξεφεύγει ο ένας υποτελής να ποντάρουν στον άλλο για να ευθυγραμμίσουν και τους δύο στα πλάνα τους, να βαθαίνουν την εξάρτηση! Τα ιστορικά γεγονότα του πραξικοπήματος και της εισβολής στην Κύπρο, του Σισμίκ, των Ιμίων και του “ευχαριστούμε τους αμερικάνους” είναι χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την αντιπαράθεση ιμπεριαλιστές, Ελλάδα, Τουρκία, έχουν αντιδραστικούς, επιθετικούς και ξένους προς τα λαϊκά συμφέροντα σκοπούς. Όσο και αν η ελληνική αστική τάξη θέλει να προβάλλεται ως “αμυνόμενη” η αλήθεια είναι ότι “επιτίθεται”: οι επισκέψεις συριζαίων μαζί με χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, τα στεφάνια του Καμμένου, οι ΑΟΖ και τα δώδεκα ναυτικά μίλια για να περισφιχθεί ο κλοιός στην Τουρκία είναι το ίδιο επιθετικά με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης, τις παραβιάσεις συνόρων και τις δηλώσεις για “18 χαρισμένα στους έλληνες τουρκικά νησιά” στο τουρκικό “κοινοβούλιο”.
Ο ελληνικός λαός και η νεολαία δεν πρέπει να δεχθούν να τους κάνουν τμήμα της “εθνικής ομοψυχίας”. Γιατί αν μας σύρουν στο μέτωπο αυτό, θα πρέπει να αποδεχτούμε ως επακόλουθο ότι τα δικαιώματά μας, από την εκπαίδευση εώς την ίδια τη ζωή, πρέπει να γίνουν θυσία για ένα -ανύπαρκτο- κοινό συμφέρον. Γιατί η λογική της “εθνικής ενότητας” είναι το καλύτερο εκκολαπτήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού, της φασιστικοποίησης και της υποστολής των αγώνων. Γιατί εν τέλει και το δικαίωμά μας να ζούμε στη χώρα μας δεν το υπερασπίζονται αυτοί που χρόνια τώρα ξεπουλάνε και υποθηκεύουν τον πλούτο και τον λαό της!

Αντίθετά, έχουμε κάθε συμφέρον να συγκροτήσουμε τον δικό μας δρόμο υπεράσπισης της ειρήνης και των δικαιωμάτων μας. Κάθε συμφέρον να παλέψουμε για την ανεξαρτησία της χώρας μας που θα ανοίξει δρόμο στον λαό για να γίνει αφέντης στον τόπο του. Κάθε συμφέρον να αναπτύξουμε την αντι-ιμπεριαλιστική μας πάλη μαζί με τον τούρκικο λαό ενάντια σε ντόπιους και ξένους πάτρωνες. Και όσο νωρίτερα ο λαός συγκροτηθεί πάνω στα δικά του συμφέροντα, τόσο περισσότερα εμπόδια θα συναντούν οι ιμπεριαλιστές και οι υποτελείς αστικές τάξεις να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους!
  •     ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
  •    ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ!
  •     ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ!
  •     ΕΞΩ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ!
  •     ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου