Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Να αντισταθούμε στη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας!



Με νέο νομοσχέδιο «σοφών» που αφορά τα μεταπτυχιακά προγράμματα, σε μια παράγραφο σφήνα, προτείνεται η μεταφορά της ευθύνης για τη φοιτητική μέριμνα (δωρεάν σύγγραμμα-σίτιση-στέγαση κλπ.) από το κράτος στα κατά τόπους ιδρύματα.

Η μεταφορά αυτή μας πλήττει. Από ευθύνη του κράτους, του συστήματος δηλαδή συνολικά, οι παροχές θα γίνουν ευθύνη των ιδρυμάτων, τα οποία το ίδιο το κράτος τα αφήνει χωρίς χρηματοδότηση. Έτσι, και με μοχλό το «δεν έχουμε λεφτά», τα ιδρύματα που ήδη πρωτοστατούν στο πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας (χαρακτηριστικές οι προτάσεις τους για μείωση των εισακτέων κατά 50%, τα εντατικοποιημένα προγράμματα σπουδών κλπ.) θα μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες μας!

 Νέα οικονομικά αντίτιμα για τη σίτιση, νέα «χαράτσια» για τη στέγαση, γιατί όχι και συμμετοχή των φοιτητών στο σύγγραμμα θα προστεθούν στις κάρτες σίτισης και στα «συμβολικά» αντίτιμα στις λέσχες, στα εκατοστάρικα εφάπαξ ενοίκια στις εστίες που δεν μας χωράνε, στις σημειώσεις και τα προτεινόμενα συγγράμματα που ήδη πληρώνουμε από τις τσέπες μας.Τσέπες ήδη άδειες μετά από τόσα χρόνια μνημονιακής επίθεσης, την οποία η δήθεν αριστερή κυβέρνηση συνεχίζει σε αγαστή συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές.

 Είναι η πολιτική των ταξικών φραγμών, και ας ντύνεται με τη δήθεν ουδέτερη «μεταφορά της ευθύνης στα ιδρύματα». Είναι η πολιτική του συστήματος που θέλει να πετάξει όσους περισσότερους μπορεί εκτός εκπαίδευσης, ώστε να αποτελέσουν τον αυριανό άνεργο, τον επισφαλώς εργαζόμενο, τον ανασφάλιστο.

 Απέναντι σε αυτή την πολιτική κάθε φοιτητής λαϊκής οικογένειας πρέπει να αντισταθεί! Μαζικοποιώντας τις συλλογικές μας διαδικασίες, ισχυροποιώντας την αντίσταση και τη διεκδίκηση και όχι τη συνεννόηση με τους καθηγητές, μπορούμε να σταματήσουμε την επέλαση των ταξικών φραγμών

* ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ

 * ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου