Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Φιλοσοφική ΑΠΘ: Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων προς την ΚΝΕ



Για την ανύπαρκτη σφραγίδα του συλλόγου Αγγλικού στην πορεία της 3η Νοέμβρη

Τις προάλλες γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς εκφυλισμού της έννοιας και της ουσίας του Συλλόγου, όταν στην πορεία που διοργάνωνε η ΚΝΕ στις 3 Νοέμβρη (με την κάλυψη “συλλόγων” και φορέων) σε ένα πανό αναγραφόταν πως συμμετέχει και ο Σύλλογος Φοιτητών Αγγλικής. Εδώ να σημειώσουμε πως δεν υπήρξε ποτέ απόφαση, ούτε από Γενική Συνέλευση αλλά ούτε έστω μέσω του ΔΣ.
 
Αυτό δεν μας παραξενεύει, δεδομένης της επί του πρακτέου άποψης μιας σειράς δυνάμεων που δυστυχώς καταλογίζονται στην Αριστερά (βλ. πρακτικές και της ΕΑΑΚ σε πολλούς συλλόγους, με ΓΣ 25-30 ατόμων). Είναι μια άποψη που έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στη δυνατότητα ξεσηκωμού των φοιτητών ώστε να αναλάβουν το ρόλο τους στο σήμερα, μια άποψη που λόγω αυτής της αδυναμίας της, δε φροντίζει να απευθύνεται στο φοιτητή, δε φροντίζει να τον ενεργοποιεί και να τον φέρνει στο συλλογικό του όργανο, αλλά αντ'αυτού αρκείται στη “σφραγίδα”· να υπάρχει δηλαδή μια πλασματική επικύρωση, κι ας μην πατήσει πόδι άνθρωπος, ας μην παλέψουν παρά μόνο οι “συνειδητοποιημένοι”.

Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνονται οι ΚΝίτες το σύλλογο και είναι συνυπεύθυνοι για την πλήρη κατάπτωση των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών. Όχι μόνο δεν τους νοιάζουν οι φοιτητές πέραν του να ζητήσουν απ'αυτούς στήριξη στις φ. εκλογές (έχουν μεταθέσει τον αγώνα σε αυτές πλέον), όχι μόνο παίρνουν αποφάσεις χωρίς αυτούς για αυτούς σε μειοψηφικές διαδικασίες που βαφτίζουν Γενική Συνέλευση και Σύλλογο, όχι μόνο έχουν κάνει το ΔΣ ένα όργανο για να περνάνε τα ψηφίσματά τους, αντί να οργανώνουν τις συνελεύσεις και να παλεύουν εκεί μέσα την άποψή τους, αλλά πλέον έχουν περάσει σε νέο επίπεδο θρασυδειλίας: παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους, χωρίς καμία επικύρωση, ούτε από το ΔΣ, ούτε από τη Γενική Συνέλευση.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, καταγγέλουμε και την αντίληψη που αδιαφορεί για την ενεργοποίηση του Συλλόγου και τα 'χει φορτώσει όλα σε αντιπροσωπείες “ειδικών”, αλλά και την ψεύτικη αναγραφή πως ο Σύλλογος του Αγγλικού συμμετείχε στην εν λόγω διαδήλωση.
Είναι στο χέρι μας να ενεργοποιήσουμε ξανά τους Συλλόγους και να παίρνουμε αποφάσεις μαζικά και συλλογικά, αντιλήψεις που πολλές δυνάμεις έχουν ξεχάσει στο σήμερα και βαφτίζουν ξεπερασμένες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου