Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Για των προσφύγων τον ξεριζωμό η ευθύνη ανήκει στιν ιμπεριαλισμό! Όχι στις Νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο! Έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ!



Ανοιχτή πληγή, με το αίμα -κυριολεκτικά- να τρέχει χωρίς σταματημό, φαίνεται να αποτελεί το προσφυγικό. Ένα θέμα καθόλου ξεχασμένο τόσο από τους ιμπεριαλιστές, που γεννούν το πόλεμο, όσο και από τους λαούς της Μ. Ανατολής, αλλά και τους γύρω λαούς, που αντιμετωπίζουν τους ίδιους τρομακτικούς κινδύνους. Ωστόσο, οι «προσπάθειες αντιμετώπισης» του προβλήματος, που προτείνονται-επιβάλλονται από τους τρομοκράτες του ιμπεριαλισμού, μόνο υπέρ των λαών δεν είναι. Αντίθετα, κρύβουν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για τους ίδιους και τη ζωή τους από εδώ και πέρα.

Αμείωτοι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι στρατιωτικές επεμβάσεις από τις δυνάμεις, που αναμετρώνται στο «γήπεδο» της Συρίας (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία), ενώ δεν λείπουν και οι περιφερειακοί -υποτελείς στον ιμπεριαλισμό- παίχτες (Τουρκία, Σ. Αραβία κ.λπ.). Οι ιμπεριαλιστές, βέβαια, μη θέλοντας και αδυνατώντας να δώσουν πραγματική λύση στο πρόβλημα, που οι ίδιοι με τους ανταγωνισμούς τους έχουν γεννήσει, κοιτάνε να δουν πώς θα επηρεαστούν όσο λιγότερο, ακόμα και πώς θα ευνοηθούν, από αυτό που δημιουργεί ο πόλεμός τους: τις προσφυγικές ροές, που θα γεμίσουν και θα «μολύνουν» τα δυτικά «πολιτισμένα» τους εδάφη.
Σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και με πρόσχημα αυτό, γίνεται λόγος για αναβάθμιση της παρουσίας της FRONTEX και ενεργότερη συμμέτοχη στη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Μια διαφύλαξη, που περιλαμβάνει βασανισμούς, «καψόνια» και ψυχρές δολοφονίες, όπως πικρά έχουν διαπιστώσει οι τόσοι και τόσοι πρόσφυγες, που είτε στοιβάζονται στα διάφορα σύνορα είτε εκτελούνται στην προσπάθειά τους να τα περάσουν. Έτσι, Γερμανία και Γαλλία εντείνουν τις παρεμβάσεις τους σε σχέση με το προσφυγικό σε Ελλάδα, Τουρκία και γενικότερα στην περιοχή.

Το μάτι του μεγάλου… «εταίρου» ή μάλλον ξένου αφεντικού δεν θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι. Μετά και την κοινή πρόταση Μέρκελ-Νταβούτογλου και τη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και λόγο στη διαχείριση των ροών οι ΝΑΤΟϊκοί, οι οποίοι «παίρνοντας άδεια» από την ξενόδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν πλέον να αράζουν τις φρεγάτες του θανάτου τους και να επιχειρούν με τα αεροσκάφη τους στο Αιγαίο, με το βλέμμα τους στραμμένο και στην κόντρα, που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή. Όσοι πρόσφυγες, λοιπόν, δεν πεθαίνουν από τους βομβαρδισμούς, θα πνίγονται στην θάλασσα από τους ΝΑΤΟϊκούς, στη διαδικασία αναχαίτισης των προσφυγικών κυμάτων. Έτσι, θα κλιμακωθούν οι πολιτικές μαζικής δολοφονίας των προσφύγων, ενώ η χώρα θα εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά στα πολεμικά σχέδια των Δυτικών. Στην τελική, μην ξεχνάμε την υπόσχεση για παραχώρηση νέας πολεμικής βάσης στους Αμερικάνους, που σημαίνει μία επιπλέον πηγή βομβαρδισμών για τους λαούς τριγύρω.

Πάντα πιστή στα ξένα αφεντικά της, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, ως εκπρόσωπος της διπλά εξαρτημένης ντόπιας αστικής τάξης, δηλώνει έτοιμη και διατεθειμένη να παίξει τον ρόλο του πορτιέρη της ΕΕ. Μετατρέπει τη χώρα σε ένα νέο Νταχάου, που θα εξασφαλίζει είτε την επαναπροώθηση στις εμπόλεμες ζώνες, είτε τη μετά βίας επιβίωση στο καθεστώς φτώχειας, εξαθλίωσης και καταστολής, που επικρατεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επιπλέον, με τη δημιουργία των «hotspots», αναλαμβάνει τη διαλογή των εξαθλιωμένων σε πρόσφυγες και μετανάστες, κατηγοριοποιώντας τους σε «ικανούς ή μη» προς ένταξη στα κάτεργα εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών χωρών.

Προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι στον ελληνικό λαό, και σε μία περίοδο, που ο τελευταίος βλέπει τα δικαιώματά του σε ασφάλιση, περίθαλψη και σύνταξη να πλήττονται ριζικά, τα αστικά ΜΜΕ και οι ιμπεριαλιστές αναδεικνύουν και προπαγανδίζουν για μία ακόμη φορά φασιστικά ιδεώδη, λογικές διαίρεσης των ανθρώπων, μίσους και ρατσισμού. Παράλληλα, τον «ανταμείβουν» για τις υπηρεσίες του στο ζήτημα του προσφυγικού με βραβεία Νόμπελ που άλλοτε είχαν απονεμηθεί σε αυτούς που σήμερα μακελεύουν τους λαούς, όπως η ΕΕ και οι ΗΠΑ! Ή τα βραβεία Νόμπελ άλλαξαν χαρακτήρα ή τα ιμπεριαλιστικά κράτη… Μάλλον τίποτε από τα δύο! 

Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να πείσει έναν λαό, που έχει νιώσει τι θα πει προσφυγιά, πως οι εικόνες στη Συρία δεν αποτελούν στιγμές ενός μαύρου, για αυτούς, μέλλοντος. Είναι προφανές, πως η μόνη επιλογή για τον ελληνικό λαό είναι να συνταχθεί με τις στρατιές των κολασμένων της γης, απέναντι στους κοινούς εχθρούς, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, την ειρήνη, την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη ζωή. Μας ενώνει ο αγώνας κόντρα στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι λαοί θα ορίζουν τις τύχες των χωρών τους και των ζωών τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου