Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τις απολύσεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ



Πριν περίπου μισό μήνα απολύθηκαν 14 εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, των οποίων η σύμβαση έληγε στις 1/2/2016 και η οποία δεν ανανεώθηκε ποτέ, ενώ κάποιοι από αυτούς θα έβγαιναν σε λίγο καιρό στη σύνταξη.Το «ευφυέστατο» και πάντα επίκαιρο πρόσχημα για αυτές, όπως και για όλες τις απολύσεις, ήταν η υποχρηματοδότηση και αξιολόγηση των εργαζομένων σε ‘’ικανούς’’ και ‘’ανίκανους’’. Ένα πρόσχημα που αυτή η αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική  χρησιμοποιεί πάρα πολύ καλά εδώ και χρόνια, όταν πρόκειται για το ξεζούμισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, όπως αυτό της εργασίας. Αυτό δεν θα μείνει εδώ, αφού ήδη έχουν δρομολογηθεί και άλλες απολύσεις εργολαβικών υπαλλήλων μέσα στο επόμενο διάστημα…

Αυτό το περιστατικό, όπως και πολλά άλλα (απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΠΘ, ΕΚΠΑ κ.α) εντάσσεται στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις επιταγές των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και των Αμερικάνων, η οποία εκφράζεται ακόμα περισσότερο μέσα από το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό, το οποίο καταργεί ένα σωρό λαϊκά δικαιώματα. Οι απολύσεις των εργολαβικών υπαλλήλων δεν είναι παρά ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δείχνει ξεκάθαρα ότι το μέλλον για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι αβέβαιο και πως όποια λαϊκή κατάκτηση έχει μείνει ακόμα όρθια βρίσκεται στο στόχαστρο. Αυτό  δεν μπορεί να μην επηρεάζει και εμάς τους φοιτητές ως μελλοντικούς εργαζόμενους, αφού οι συνθήκες εκμετάλλευσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι αυτοί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο είναι εικόνα απ’ το δικό μας μέλλον!
Τη στιγμή, λοιπόν, που το σύστημα χτυπάει ολομέτωπα τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μην αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα του, δεν μένει τίποτα άλλο παρά να αγωνιστούμε! Οφείλουμε να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα και στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν! Γιατί η πολιτική που καταργεί το δικαίωμα στη εργασία, χτυπά και το δικό μας στην εκπαίδευση! Γιατί, οι απολυμένοι εργολαβικοί υπάλληλοι, ο λαός, η εργατική τάξη είναι οι δικοί μας πραγματικοί σύμμαχοι. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι κανένας διάλογος και καμία διαπραγμάτευση δεν θα φέρει λύση! Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες,  είναι οι αγώνες μας ενάντια σε ένα σύστημα που τα εξαφανίζει!
·         ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου