Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η νεολαία στο δρόμο στο πλάι του λαού!



Η μαζική απεργία στις 4 Φλεβάρη και οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα έδειξαν την καθολική αντίθεση των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας απέναντι στην επίθεση που προωθείται με αιχμή την αντιασφαλιστική επιδρομή. Ο αγώνας των αγροτών ένα μήνα τώρα και οι κινητοποιήσεις διαφόρων στρωμάτων, που πλήττονται από τα νέα μέτρα, ανέδειξαν τα ζόρια της κυβέρνησης να περάσει την επίθεση και να έχει ταυτόχρονα τον λαό στη γωνία να μην αντιδρά.
Η βρώμικη προπαγάνδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στον δίκαιο αγώνα των αγροτών (ότι τάχα αντιδρούν οι μεγαλοαγρότες και ότι ο αγώνας υποκινείται από τη Χρυσή Αυγή) αντανακλά την προσπάθεια του συστήματος να συκοφαντήσει και να σπάσει τον αγώνα. Στην ίδια γραμμή κινούνται και προσπάθειες από συστημικές δυνάμεις και φασιστικά στοιχεία να αποπροσανατολίσουν με απόψεις, όπως ‘’έξω τα κόμματα’’ και ‘’όλοι ίδιοι είναι’’. Απόψεις, που χρεώνεται η Αριστερά και οι αγώνες. Κι όταν αυτές οι προσπάθειες αποτυγχάνουν, τότε σειρά παίρνει η τρομοκρατία και η ωμή καταστολή, όπως φάνηκε στη διήμερη κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα.

Στόχος του συστήματος είναι να καμφθούν οι αντιστάσεις. Να περάσει η επίθεση στο δικαίωμα των εργαζομένων στην ασφάλιση, ώστε να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση του εργασιακού μεσαίωνα. Όσον αφορά τη νεολαία, να μη γνωρίζει τι θα πει σύνταξη, δωρεάν περίθαλψη, ασφάλιση ως καθολικό δικαίωμα όλων των εργαζομένων.

Συνολικά, το σύστημα επιδιώκει να πάρει πίσω όλα όσα η εργατική τάξη κατοχύρωσε με την πάλη της τον προηγούμενο αιώνα. Σε μια περίοδο, που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών έχουν βάλει φωτιά σε μια σειρά χώρες στην ευρύτερη περιοχή, με χιλιάδες να ξεριζώνονται και να πνίγονται, με τη γενικευμένη κρίση του συστήματος να βαθαίνει, ντόπια και ιμπεριαλιστικά κέντρα απαιτούν την ένταση της εκμετάλλευσης. Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις στη ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό για πλήρη συμμόρφωση στα επικίνδυνα σχέδια των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην περιοχή με βάση το προσφυγικό, η αναβάθμιση της συνεργασίας με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο και κυρίως η μόνιμη εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μόνο αντιδραστικές εξελίξεις μπορούν να επιφέρουν στον λαό.

Απέναντι σε όλα αυτά, λαός και νεολαία συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση και στέκονται με διάθεση να αντισταθούν παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς και τα προβλήματα, που κουβαλάει η πάλη τους. Η νεολαία πρέπει να μπει στη μάχη από δω και μπρος. Μέσα στις σχολές, να συγκροτήσουμε εστίες αντίστασης, που να υπερασπίζονται το δικαίωμά μας στις σπουδές, που να βάζουν απέναντι τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα ακόμα πιο ταξικό πανεπιστήμιο πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου στην παραγωγή. Μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και στη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στην ανεργία, την ελαστική εργασία, το μαύρο μέλλον και παρόν του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Να παλέψουμε στο πλευρό του λαού, για να μην περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή και συνολικά η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Ώστε να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης, που θα βάλει φραγμό στην επίθεση του συστήματος.

 ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

 ΣΤΌ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου