Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Νωπές οι μνήμες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι, όπου το μικρό αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες με προορισμό τη χώρα μας μετατράπηκε σε τόπο θανάτου για 12 από αυτούς, με αποκαλυφθείσες τις δολοφονικές πρακτικές των ανδρών του λιμενικού και κατά των υπολοίπων. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που φαρμάκι στάζει πάνω στα ταλαιπωρημένα κορμιά των μεταναστών. Είχαν προηγηθεί το Πάλαιρο της Λευκάδας, η Λαμπεντούζα και πιο πριν τα φραουλοχώραφα στη Μανωλάδα. Τη στιγμή που άλλωστε αποτελούν καθημερινότητητα στο κέντρο της Αθήνας οι προσαγωγές-συλλήψεις, διώξεις, εξευτελισμοί και ξυλοδαρμοί των «παρανόμων», των «λαθραίων», από τα όργανα του «νόμου και της τάξης»…

Κι όμως, δε λείπουν δίπλα από κάθε θάνατο τα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων του κεφαλαίου, των κονδυλοφόρων και των παπαγαλακίων τους. Είτε μιλάμε για τους «δικούς μας» Σαμαράδες, Βενιζέλους και σία, που μπροστά στη γενική κατακραυγή και οργή, δίνουν ρεσιτάλ συγκίνησης και λύπης. Είτε μιλάμε για τους ξένους προστάτες μας Αμερικάνους και Ευρωπαίους, με τους ιθύνοντες της ΕΕ να πρωτοστατούν, στο ίδιο έργο, κάθε φορά που η Μεσόγειος των φρακτών, των συνόρων, των ναρκών γίνεται νεκροθάφτης ανθρώπινων ζωών. Κι αυτά τα δάκρυα αποτελούν την καλύτερη περίπτωση, αφού δε διστάζουν ενίοτε να προβούν και σε ωμές, επαίσχυντες δηλώσεις υπεράσπισης της πολιτικής της εξαθλίωσης και δολοφονίας των μεταναστών, βλ. Βαρβιτσιώτη, Δένδια, Καμίνη, Πρετεντέρη, προκαλώντας ακόμα περισσότερο τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.
Περισσή η υποκρισία τους και η ξεδιαντροπιά τους, όταν μέρα με τη μέρα οι ίδιοι, με τη βοήθεια των φασιστικών μορφωμάτων τους, προσθέτουν ένα νέο κομμάτι στο πάζλ της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Πρόκειται για την πολιτική που θέλει τους μετανάστες αντικείμενα της πιο σκληρής εκμετάλλευσης, μέσα στην καπιταλιστική κρίση να φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να απελαύνονται. Να πνίγονται στο αίμα από μεγαλοτσιφλικάδες, να πνίγονται στο Αιγαίο από λιμενικούς… Εν συνοδεία της πιο σιχαμερής ρατσιστικής υστερίας, του φορτώματος σε αυτούς όλων των δεινών, κι εκείνης της δικιάς τους κρίσης, μήπως και ντόπιοι και ξένοι κυρίαρχοι καταφέρουν να κρύψουν και να προωθήσουν παραπέρα τα βρώμικα εγκλήματά τους και τη λυσσαλέα αντιλαϊκή τους πολιτική. 
Πρόκειται για την πολιτική που επιτάσσει τις συλλήψεις και επιστρατεύσεις αγωνιστών και απεργών, τις παραβιάσεις ασύλου, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, την τρομοκράτηση καθένα που συζητά, οργανώνεται, αντιστέκεται, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου, με μοναδικό κριτήριο την ταξικότητα. Με σημερινό κομμάτι του πάζλ τις 45 προσαγωγές μελών της ΑΡΕΝ που συγκεντρώθηκαν και εισέβαλαν το πρωί στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη, για να καταγγείλουν τα γεγονότα του Φαρμακονησίου. Μια νέα επίδειξη κρατικής καταστολής την οποία απερίφραστα καταδικάζουμε. Πόσο μάλλον όταν γίνεται φανερό, ότι είναι τέτοια η βιαιότητα των μνημονίων και η ανάγκη πάση θυσία εφαρμογής τους, που ακόμα και ακτιβίστικες ενέργειες με χαρακτήρα εντυπωσιασμού δε μένουν στο απυρόβλητο από την επίσημη πλέον πολιτική της φασιστικοποίησης.
Να τη λοιπόν ο «νόμος» που επικαλούνται και προσπαθούν να εδραιώσουν! Είναι ο νόμος της διηνεκούς καταπίεσης Ελλήνων και ξένων εργαζομένων και νεολαίων. Και η «παρανομία», η λαθραιότητα, το θανατηφόρο λάθος των μεταναστών, του πιο εξαθλιωμένου κομματιού της εργατικής μας τάξης; Μα η «μοίρα τους» η μετανάστευση, το προϊόν δηλαδή των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών, που ξεριζώνει λαούς από την πατρίδα τους, βυθίζοντάς τους στη ανέχεια, διαλύοντας και καταστρέφοντας χώρες. Γιατί οι Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι- αλλά και Ρώσοι και Κινέζοι- ιμπεριαλιστές και οι εκπρόσωποί τους μπορεί να παρουσιάζουν στα τηλεοπτικά πάνελ και στις συνόδους όπου γράφουν τα success story την αιτία τάχα του προβλήματος, τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης. Μπορεί να αναδεικνύουν παράλληλα και τη «λύση», την αναβάθμιση των frontex και των κάθε frontex και την «επανεισδοχή». Δεν μπορούν ωστόσο να σβήσουν την πραγματικότητα: την ακόρεστη δίψα τους για κέρδος και τα οικονομικά, στρατιωτικά, γεωπολιτικά τους συμφερόντα, στο φόντο της επανακοιοποίησης του κόσμου και του ξεζουμίσματος των λαών διεθνώς. Γιατί όσοι φράχτες κι αν φτιαχτούν και όσες «επαναπροωθήσεις» κι αν γίνουν, οι πάτρωνές μας δε ξεδιψούν, δε σταματούν τις επεμβάσεις σε Συρία και Μ. Ανατολή, Λιβύη και Αίγυπτο, Παλαιστίνη. Όπως δεν παύουν και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους να ελπίζουν σε  ξεροκόμματα από την πίτα, καθιστώντας τη χώρα ορμητήριο για κάθε είδους φιλοπόλεμα σχέδια, δίνοντας το ΟΚ στο άδειασμα των χημικών για τη Συρία στις θάλασσές της, έχοντας εδώ και δεκαετίες παραχωρήσει γη και αέρα στα ξένα αρπακτικά και καταληστεύσει τον δικό μας λαό συγχρόνως… Για να αναρωτιούνται εν τέλει όλοι αυτοί, γιατί τα καραβάνια των μεταναστών όχι απλά υπάρχουν αλλά πολλαπλασιάζονται, γιατί υπάρχουν θύματα στους πολέμους που διεξάγουν, τις τοπικές συγκρούσεις που υποδαυλίζουν, την κατοχή και τον φασισμό που επιβάλλουν, γιατί 1+1 κάνει 2, ενώ πασχίζουν να μας πείσουν ότι κάνει 3!
Φυσικά, το πράγμα έχει και συνέχεια. Γιατί άλλο πράγμα οι «καημένοι» νεκροί μετανάστες και άλλο οι περιθωριοποιημένοι ζωντανοί «λαθρο»-μετανάστες! Για δες πώς αλλάζουν οι όροι για όσους καταφέρνουν και φτάνουν στους νέους τόπους διαμονής τους, στην Ευρώπη και αλλού…  Πράγματι, τα βάσανα των ξεριζωμένων αυτής της γης δεν έχουν τελειωμό. Από την εκμετάλλευση, τις βόμβες και τη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας τους από τους ιμπεριαλιστές, καταλήγουν να γίνονται φτηνά και ανασφάλιστα εργατικά χέρια, για να αβγατίζουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές. Με τη γνωστή μάλιστα σε μας περίπτωση της ολυμπιάδας και των «μεγάλων έργων» του 2004, φαίνεται πώς οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν τους μετανάστες, συμπιέζοντας τελικά συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Κι αυτά χωρίς να λαβαίνουμε υπόψη πώς το κράτος τους μετακινεί μαζικά σε συγκεκριμένες περιοχές, αξιοποιώντας την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους και την πτώση των τιμών των οικοπέδων, για να θησαυρίζει από τις αγορές και τις πωλήσεις. Πώς, σε περιόδους κρίσης, διώκονται και δολοφονούνται γιατί δεν είναι απαραίτητοι… Όσο για το «ελληνικό λαό» στο όνομα του οποίου μιλούν οι από πάνω, σπεύδουν να τον δηλητηριάσουν με τη ξενοφοβία, Τρίβουν μάλιστα τα χέρια στον καβγά που στήνουν οι από κάτω, καθόσον η βάρβαρη πολιτική συνεχίζεται αλώβητη, με μόνες πληγές τις δικές μας, ντόπιων και μεταναστών.
 Δε χάνουν, λοιπόν, χρόνο να βαφτίσουν εχθρό τον μετανάστη που δεν έχει χαρτιά, που βρίσκεται υπό τη μόνιμη απειλή της απέλασης, χωρίς δικαιώματα. Και πράγματι είναι εχθρός, ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ εχθρός, όπως είμαστε κι εμείς εχθροί ΤΟΥΣ. Όπως είναι ο στόχος των πετσοκομμένων δικαιωμάτων η εργατική τάξη συνολικά, χωρίς χαρτί και εγγύηση για μια αξιοπρεπή ζωή, υπό τη μόνιμη απειλή της απόλυσης και την τσάκιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών της. Και αναδεικνύεται ακριβώς στη βάση της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης, η ανάγκη από κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική επέλαση, για ίσα δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, σίτισης, στέγασης.
Κι η νεολαία άλλωστε του πτυχίου που καταργήθηκε, υπό τη μόνιμη απειλή των διαγραφών και της ποινικοποίησης των αγώνων της είναι ακριβώς η νεολαία που προορίζεται να επανδρώσει τις στρατιές δούλων που απαιτεί ο εργοδότης. Γι’ αυτό και πρέπει να καταδικάσει κάθε είδους δολοφονικές πρακτικές απέναντι σε μετανάστες και αγωνιστές, μέσα από τους συλλογικούς της αγώνες για σπουδές- δουλειά- ελευθερίες, ενάντια σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, καταγγέλλοντας φασισμό και φασιστικοποίηση στο πλευρό των μεταναστών.
Χιλιάδες οι βάρκες που αναποδογυρίζουν τα τελευταία χρόνια μεταφέροντας δεκάδες και εκατοντάδες μετανάστες. Ας γίνουν η δική μας απάντηση οι χιλιάδες φωνές της αντίστασης των καταπιεσμένων λαών, εργατών και νεολαίων, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε!
  • Όχι στα πογκρόμ και τις απελάσεις- Κάτω η φασιστικοποίηση
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις
  • Ίσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους, μετανάστες και Έλληνες
  • Κοινός αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου