Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για την αφίσα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Εν όψει της επετείου για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η νεολαία ΠΑΣΟΚ τύπωσε αφίσα, στην οποία απεικονίζονται οι αγωνιστές Πέτρουλας, Λαμπράκης, Τεμπονέρας και Φύσσας καθώς και το σύνθημα “σήμερα πεθαίνει ο φασισμός”! Από την αφίσα δεν έλειπαν και τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου “Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα”.
Πρόκειται για μια κατάπτυστη προσπάθεια της νεολαίας ΠΑΣΟΚ να φορέσει το προσωπείο του “αντιφασίστα”, να προσποιηθεί μια αγωνιστική δύναμη και να καρπωθεί το θάνατο αυτών των αγωνιστών- συμβόλων για το νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα. Το ίδιο άλλωστε επιδιώκει τόσα χρόνια με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την οποία θέλει να καπηλεύεται και την οποία παρουσιάζει σαν μια “επετειακή γιορτή”, έχοντας ως στόχο τη διάλυση της ιστορικής μνήμης του λαού και της νεολαίας. 
Στην ουσία αποτελεί μια κίνηση τσουβαλιάσματος των θυτών με τα θύματα. Όμως δεν ξεχνάμε ότι η πολιτική τους ήταν αυτή που όπλισε το χέρι των δολοφόνων, ήταν η κυβέρνηση τους, που αθώωσε το δολοφόνο του Τεμπονέρα, Καλαμπόκα. Η πολιτική τους είναι αυτή που ενώ μιλά για “δημοκρατία και ελευθερία”, γεννά και θρέφει το φασισμό, είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε στον πρόσφατο θάνατο του Παύλου Φύσσα.
Ενός αγωνιστή με έντονη αντιφασιστική δράση και με ξεκάθαρη εναντίωση στην πολιτική του Μνημονίου, που φέρνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ με τα υπόλοιπα τσιράκια της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών. Ενός αγωνιστή που ουδεμία σχέση είχε με το ΠΑΣΟΚ και τη νεολαία του, που έπνιξε στα χημικά και κατέστειλε με λύσσα τις διαδηλώσεις για το θάνατο του.
Οι όποιες “αγωνιστικές” και “αντιφασιστικές” τους κραυγές είναι κάλπικες και μόνο στόχο έχουν να θολώσουν τα νερά με στόχο να συνεχίσουν την επίθεση τους ενάντια στο λαό και τη νεολαία και να τσακίσουν με κάθε τρόπο το κίνημα αντίστασης απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους. 
Η αφίσα αυτή λοιπόν αποτελεί προσβολή της μνήμης των νεκρών αγωνιστών και σε καμία περίπτωση δεν είναι φόρος τιμής για τη δράση και τη ζωή τους. Γιατί ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε αυτούς τους αγωνιστές και αποτελεί καθήκον του λαού και της νεολαίας είναι μέσα από τους αγώνες μας ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης.

• ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
• ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
• ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ, ΗΤΑΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου