Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μια ΚΑΤΑ-γγελία (ή Τι κρύβεται πίσω από ένα «ΚΑΤΑ»)

Στο ΔΣ της περασμένης Πέμπτης (7/11) κατατέθηκε ψήφισμα καταγγελίας της απροκάλυπτης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής και της εισβολής τους στην ΑΣΟΕΕ. Μιας επίθεσης που με πρόφαση την “πάταξη του παραεμπορίου”, έχει γίνει πλέον καθημερινότητα. Αποτέλεσμά της ήταν εκατοντάδες φοιτητές να πνίγονται από τα χημικά για ώρες μετά τη ρίψη και η εκδικητική κράτηση των μεταναστών από 22/10/13 (μετά και τις συνεχόμενες αναβολές της δίκης), παρότι το δικαστήριο αποφάσισε την ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ. Θεωρήσαμε σημαντικό να υπάρχει από τη μεριά του συλλόγου θέση απέναντι σε αυτό το γεγονός, έστω μέσω ΔΣ, εφόσον δεν πραγματοποιήθηκε η τελευταία Γενική Συνέλευση.

Το ψήφισμα αυτό δεν υπερψηφίστηκε καθώς οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ χέρι-χέρι, όπως και οι πολιτικοί φορείς τους στη συγκυβέρνηση, ψήφισαν κατά.
Για άλλη μια φορά, στέκονται ενάντια στο άσυλο, τους συλλόγους και στο δικαίωμα ύπαρξής τους, υποστηρίζοντας έμμεσα την εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο και τις επιθέσεις σε φοιτητές.
Για άλλη μια φορά, υποστηρίζουν τις επιλογές της συγκυβέρνησής τους, κάνοντας μόκο για τα πογκρόμ σε μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φασιστικές επιθέσεις που στοχοποιούν ως φταίχτη για τη σημερινή κατάσταση τους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους.
Για άλλη μια φορά, υποστηρίζοντας το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, αποκαλύπτουν το ρόλο τους ως συστημικές παρατάξεις, να καταργήσουν το συνδικαλισμό, να αφήσουν τους φοιτητές έρμαιο της κρατικής τρομοκρατίας, να αναγκάσουν το φοιτητικό κίνημα να λουφάξει.
Για άλλη μια φορά, βάζουν πλάτη για να συνεχιστεί η πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων 20 χρόνων, που δημιουργεί το 60% ανεργίας στους νέους. Που χτυπά αδιακρίτως τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, ντόπιους και μετανάστες, που δέχονται τη χειρότερη εκμετάλλευση και αρχίζουν να χτίζουν από την πλευρά τους εστίες αντίστασης απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική.

Όσο όμως και αν σιωπούν, όσα «ΚΑΤΑ» και να ψηφίζουν σε ΔΣ, δε μπορούν να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη τις κατακτήσεις και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Το άσυλο, το έχουμε κατοχυρώσει με αγώνες, δεν το χαρίζουμε. Ανήκει σε όλο το λαό και το υπερασπιζόμαστε. Υψώνουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της φασιστικοποίησης, που τσακίζει τις ζωές όλων μας.


* Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών τους
* Κάτω η κρατική τρομοκρατία
* Κάτω τα χέρια από το άσυλο
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
πολιτικών μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου