Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παρακολουθούμε βουβοί την ώρα που εξελίσσεται τεράστια επίθεση σε βάρος μας και σε βάρος ολόκληρου του λαού μας. Όταν οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές με τους οργανισμούς που ελέγχουν (ΕΕ-ΔΝΤ),με τη υποτελή συμμετοχή των ντόπιων κυβερνήσεων του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και τη συνενοχή των λοιπών δεκανικιών (δεξιών κι «αριστερών») γκρεμίζουν καταχτήσεις δεκαετιών. Ακόμα και μετά τις 6 Μάη και παρόλη τη φθορά που έχουν υποστεί τα δυο βασικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) του κεφαλαίου, με απανωτά μέτρα και μνημόνια επιχειρούν να καθηλώσουν έναν ολόκληρο λαό να αποδεχτεί ότι είναι μοιραίο να ζήσει σκλάβος και σκυφτός, αναλώσιμο υλικό για τα κέρδη του κεφαλαίου και καύσιμη ύλη για τα επικίνδυνα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σιωπούμε όταν γενικεύονται οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας και οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται για να δώσουν τη θέση τους σε σχέσεις σκλαβιάς και εξαθλίωσης. Όταν βγαίνουν στο σφυρί όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου: λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, νερό, βιομηχανία. Όταν οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο, και ένας στους δύο είναι νέος. Όταν το βιοτικό επίπεδο των οικογενειών μας γκρεμίζεται, η ασφάλιση και η περίθαλψη γίνονται είδος πολυτελείας. Όταν οι δημοκρατικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση μπαίνουν στο απόσπασμα. 


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σπουδάσουμε σε μια σχολή, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που στήνεται στα μέτρα του Μνημονίου της υποδούλωσης της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού.  Που μας στερεί τα στοιχειώδη δικαιώματα της δωρεάν φοίτησης, της στέγασης, της σίτισης, των βιβλίων, στερώντας μας ουσιαστικά το δικαίωμα να σπουδάζουμε. Που μας πετάει έξω κατά χιλιάδες, με τους κύκλους σπουδών και τις διαγραφές, τους εξαντλητικούς ρυθμούς σπουδών. Που διαλύει τα πτυχία μας «προσφέροντας» μας πιστοποιητικά- διαβατήρια στην ανεργία, και τη μαύρη εργασία. Που βάζει στο στόχαστρο τους συλλόγους μας, το Άσυλο αγώνων, τη ελεύθερη δράση και σκέψη. 


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δεχτούμε ότι θα γίνουμε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων των «400» ευρώ (ή μήπως των 300, των 200..), μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα και έξω από αυτήν, θύματα της ανεργίας ή της απλήρωτης και ελαστικής εργασίας και με την προοπτική της επιβίωσης μας να χάνεται στο άγνωστο.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ 
ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ!


Μέσα από μαζικούς συλλογικούς και παρατεταμένους αγώνες να βρεθούμε στο πλάι του λαού για την ανατροπή των μέτρων της φτώχειας και της εξαθλίωσης, για ανεξαρτησία από ξένους και ντόπιους δυνάστες. Εκεί είναι που χαράσσεται η προοπτική και ελπίδα.


Να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους μας! Τα μάχιμα όργανα μας, εκεί που βρίσκεται η δύναμή μας. Μακριά από αυταπάτες δήθεν «συνδιοίκησης» με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Να εμπιστευτούμε τους συμφοιτητές μας και την συλλογική πάλη, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην περιμένουμε σωτήρες ή εκπροσώπους που θα μας λύσουν τα προβλήματα. Εμείς ορίζουμε την τύχη μας με όπλο τον μαζικό μαχητικό ανυποχώρητο αγώνα.


Οι φοιτητικές εκλογές είναι για τις Αγωνιστικές Κινήσεις μια πολιτική μάχη και αναπόσπαστο κομμάτι των συλλόγων μας, είναι όργανο απαραίτητο για την δημοκρατική ύπαρξη και συγκρότησή τους. Δίνουμε τη μάχη να κρατήσουμε ζωντανές τις διαδικασίες των συλλόγων. Κόντρα στην απαξίωση όσων τις θέλουν ένα πανηγύρι με πάρε - δώσε και ανταλλάγματα, για να μπορούν οι ίδιοι να επωφελούνται από τη συμμετοχή τους στη Συνέλευση Τμήματος με τους καθηγητές, παριστάνοντας τους δήθεν εκπροσώπους μας. 


Απέχουμε από τα όργανα συνδιοίκησης και τις κάλπες τουςδιότι δεν έχουμε καμιά δουλειά στα κρατικά όργανα, που επιβάλουν την πολιτική των κυβερνήσεων παγιδεύοντας το φοιτητικό κίνημα σε «συνενοχή».


ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ το ΜΕΤΩΠΟ ΔΑΠ και ΠΑΣΠ


Καλούμε κάθε φοιτητή-σπουδαστή να σταθεί απέναντι στις δυνάμεις του συστήματος ΠΑΣΠΔΑΠ οι οποίες στηρίζουν και στηρίζονται στα καθεστωτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και στα διάφορα δεκανίκια-παρακλάδια που φυτρώνουν καθημερινά) που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην κοινωνία. Οι παρατάξεις τους μέσα στα πανεπιστήμια διαλύουν και απαξιώνουν τόσα χρόνια τους συλλόγους, είναι ενάντια σε κάθε κινητοποίηση και μας θέλουν σε θέση παθητικού θεατή της επίθεσης που διεξάγεται σε βάρος μας. Τα ιλουστρασιόν φυλλάδια, τα πάρτυ και οι εκδρομές, δεν μπορούν να κρύψουν την εχθρική τους στάση με ότι κατέκτησε και ότι υπερασπίζεται το κίνημα της νεολαίας σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. 



ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ - ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ


Να γυρίσουμε την πλάτη στην ΠΚΣ που προσπαθεί να μας πείσει ότι με τους αγώνες και τα κινήματα «δε βγήκε τίποτα», προστάζοντάς τον την ίδια στιγμή σε εκλογική στήριξη των προγραμμάτων της. Που δεν παλεύει για την οικοδόμηση μαζικού φοιτητικού κινήματος. Αλλά αναβάλει τους αγώνες για μια μελλοντική ...«λαϊκή εξουσία», που θα έρθει μέσα από μια κάλπικη ανατροπή των συσχετισμών(!). Που τον περασμένο Σεπτέμβρη στην κρίσιμη μάχη για την ανατροπή του νέου νόμου, υιοθέτησε το ηττοπαθές σύνθημα για «μη εφαρμογή του νόμου». Για να τα συμπληρώσει μετά με τα αποπροσανατολιστικά για το κίνημα συνθήματα για «πτώση της κυβέρνησης» και «διαγραφή του χρέους».


Να γυρίσουμε την πλάτη στην ΑΡΕΝ, που ομοίως αποπροσανατόλιζε το κίνημα με το σύνθημα «να πέσει η κυβέρνηση» και μετατόπιζε το ζήτημα στις μελλοντικές εκλογές. Αυτό δείχνει και η τωρινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ που τσαλαβουτά σε μια θύελλα αυταπατών και «αριστερού κυβερνητισμού». Δεν επιθυμεί την οργάνωση αγώνων για την ανατροπή, αλλά θέλει να «αξιοποιήσει» το κίνημα σε μια προσπάθεια διαχείρισης του συστήματος και της κρίσης του.


Να απορρίψουμε την ΕΑΑΚ, που μετατοπίζεται συνεχώς προς τις αυταπάτες τύπου ΑΡΕΝ υιοθετώντας από κοινού αποπροσανατολιστικά αιτήματα για «πτώση της κυβέρνησης» και «διαγραφές χρεών» και «αριστερόστροφες» κυβερνήσεις που θα τα αλλάξουν όλα χωρίς να ανατρέψουν την εξουσία του κεφαλαίου και το καθεστώς της εξάρτησης. Ενώ έχουν μεγάλες ευθύνες που τον Σεπτέμβρη, στην κρίσιμη μάχη για την ανατροπή του νέου νόμου, έστρεψε τη συζήτηση σε μέτρα που θα εξασφάλιζαν την οργανωτική τους κυριαρχία στο κίνημα (αιρετοί αντιπρόσωποι) μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των γενικών συνελεύσεων και τα πραγματικά επίδικα της πάλης.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ
 ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ - ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!


Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, σαν αριστερή ριζοσπαστική φωνή μέσα στις σχολές, καλούμε τον κάθε φοιτητή να παλέψει ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης και αφοπλισμού του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος. 


Καλούμε τον κάθε φοιτητή να πάρει στα χέρια του, την υπόθεση της πάλης του και στη μάχη των εκλογών των οργάνων του. Να δυναμώσει την άποψη που υπερασπίζεται την αντίσταση, τους μαζικούς αγώνες, μέσα από τις φοιτητικές γενικές συνελεύσεις, τη συλλογική πάλη, την κοινή δράση για να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματά μας.


Να γκρεμίσουμε τα σχέδια τους για ένα Πανεπιστήμιο του Μνημονίου. Να προτάξουμε τον αγώνα για σπουδές χωρίς ταξικούς φραγμούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ελευθερίες έκφρασης και δράσης. 


Να οργανώσουμε χωρίς αυταπάτες την πάλη μας ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού. Να ορθώσουμε μέτωπο ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση. 


Ώστε να ανοίξει μέσα από τους αγώνες μας ο δρόμος για την οικοδόμηση μιας άλλης, μιας δίκαιης κοινωνίας με το λαό αφέντη στον τόπο του.

στις 16 Μάη

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε:
Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου