Σάββατο 28 Απριλίου 2012

1η ΜΑΗ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ - ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την πιο βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Ο λαός και οι νεολαία έχουν νιώσει στην τσέπη τους τα μέτρα και τα μνημόνια που τους επιβάλλουν οι ξένοι ιμπεριαλιστές(ΗΠΑ-ΕΕ) με τους μηχανισμούς τους (ΔΝΤ-ΕΚΤ) και με τους υποταχτικούς τους: την ντόπια αστική τάξη και το κεφάλαιο.

Δραματικές μειώσεις σε μεροκάματα, απολύσεις-εφεδρείες, μείωση συντάξεων και κατάργηση επιδομάτων, διάλυση ασφάλισης και περίθαλψης αλλά και κατάργηση ακόμα και βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων(άγρια καταστολή, απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών κλπ).

Η νεολαία ζει μέσα στην ανεργία, με τα ποσοστά της να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Οι φοιτητές καταλαβαίνουν την επίθεση μέσα από την επιβολή νέων ταξικών φραγμών στα πανεπιστήμια με τον νέο νόμο-πλαίσιο. Το δικαίωμα σε δωρεάν συγγράματα-σίτιση-στέγαση καταργείται, οι διαγραφές και τα πειθαρχικά είναι πραγματικότητα και τα δίδακτρα φαίνονται στο βάθος. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας σήμερα.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, το σύστημα προκυρήσσει εκλογές, αναζητώντας τον συνεχιστή της τωρινής κυβέρνησης. Βέβαια, σύμφωνα και με τα λόγια του Παπαδήμου, η κυβέρνηση δεν διαλύεται, καθώς τον Ιούνιο κιόλας καλείται να περάσει νέο πακέτο ληστρικών μέτρων.. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό πως και μετά τις εκλογές, όποιο και να είναι το αποτέλεσμά που θα φέρουν, η επίθεση θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντοντα.

Η λύση που πρέπει να αναζητήσει ο λαός και η νεολαία δε βρίσκεται στις εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες που του πλασάρουν. Βρίσκεται στους αγώνες του για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης, το σπάσιμο των ιμπεριαλιστικών δεσμών και την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που καταστρατηγούνται. Βρίσκεται στην πάλη του για Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Ανεξαρτησία.

Να βαδίσουμε στο δρόμο των μαζικών απεργιών και διαδηλώσεων. Να ακολουθήσουμε τα χνάρια της μεγαλειώδους απεργίας των Χαλυβουργών αλλά και κάθε εργάτη-εργαζόμενου-νεολαίου που δίνει τη μάχη ενάντια σε αυτούς που του κλέβουν τη ζωή. Να ξαναζωντανέψουμε τους φοιτητικούς μας συλλόγους και τις γενικές μας συνελεύσεις.

Την 1η Μάη του 2012 να ξεχυθούμε, λαός και νεολαία, στους δρόμους. Στο δρόμο της αντίστασης, στο δρόμο του αγώνα. Τώρα που το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τώρα που το δικαίωμά μας για δουλειά, για 8ωρο, για ασφάλιση καταργείται. Όλοι στο δόμο στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης για την ανατροπή της επίθεσης και τη διέξοδο για μια άλλη κοινωνία δίκαιη, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 
10 πμ πλατεία Αγίας Σοφίας


  • ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΕΞΩ ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου