Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Ενισχύουμε την Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία


Η νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου επίθεση απογύμνωσή της από κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που οι προηγούμενες γενιές κατοχύρωσαν μέσα από σκληρούς αγώνες.
  • Όταν ένας στους δυο νέους βρίσκεται άνεργος και έξω από το ταμείο ανεργίας.. Όταν ο μισθός των νέων εργαζόμενων πέφτει στα 420 ευρώ επίσημα ενώ στην πραγματικότητα χιλιάδες νέοι εργάζονται ή υποαπασχολούνται με πολύ λιγότερα ή μένουν απλήρωτοι για μήνες. Όταν η ασφάλιση, η υγεία, η παιδεία καταλήγουν να είναι εμπορεύματα απλησίαστα για την πλειοψηφία των νέων τότε γίνεται κατανοητό ότι όχι απλά μας κλέβουν το μέλλον αλλά το εκτελούν μπροστά στην αδηφαγία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλιστικού τους ανταγωνισμού με στόχο τη μετατροπή των νέων γενιών σε σύγχρονους σκλάβους απόλυτα διαθέσιμους στην ανάπτυξη της κερδοφορία τους.
  • Το νέο σχολείο που προωθείται θα εξαναγκάσει μεγάλη μάζα μαθητών από λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν ακόμη και τη στοιχειώδη εκπαίδευση.
  • Ο νέος νόμος πλαίσιο που ψήφισαν και προσπαθούν να εφαρμόσουν στα ΑΕΙ /ΤΕΙ δημιουργεί μια μάζα εκπαιδευμένης νεολαίας που δεν θα μπορεί να έχει επαγγελματικά δικαιώματα και θα εναλλάσσεται ανάμεσα στη ανεργία και στην ευκαιριακή απασχόληση. Ακόμη περισσότερο αποσυγκροτημένη και εντατικοποιημένη σε ρυθμούς λυκείου, συμπιεσμένη ανάμεσα στη διαγραφή και την υπόκλιση στις επιδιώξεις τους ή στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις παρεμβαίνοντας μέσα στις φοιτητικές μάζες παλεύουν να αναστρέψουν την κινηματική ύφεση που φαίνεται παροδικά να απλώνεται στα αμφιθέατρα και να δημιουργήσουν όρους για ένα φοιτητικό κίνημα αντίστοιχο των απαιτήσεων που η επίθεση του συστήματος επιχειρεί. Έχουν βαθιά πίστη ότι ο όποιος φοιτητικός αγώνας για να έχει επιτυχία πρέπει να συνδεθεί με τις λαϊκές αντιστάσεις που ξεσπούν κατά κύματα όπως έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα. Κατανοούν ότι για να αντιμετωπιστεί η επίθεση αυτή χρειάζεται μέτωπο κινηματικό με την συμμετοχή κοινωνικών αλλά και πολιτικών συλλογικοτήτων που παλεύουν όχι για μια "διέξοδο" μέσα από φτιασίδωμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος αλλά έξω και ενάντια σε αυτό ώστε να οικοδομηθεί ένας άλλος δρόμος. Αυτός του λαϊκού ξεσηκωμού που θα ανατρέψει τους  δήμιους των ονείρων του, του μέλλοντός της.
Εκτιμούν ότι η προσπάθεια για την συγκρότηση μιας κινηματικής συνεργασίας που αντιπαρατίθεται στον ιμπεριαλισμό- κεφάλαιο, που αποσαφηνίζει τους πραγματικούς υπαίτιους της επίθεσης που σήμερα βιώνει ο λαός και η νεολαία, που αναδεικνύει τον αντιιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό αγώνα ως τον μόνο δρόμο που έχουν να διατρέξουν οι λαϊκές μάζες ώστε να οικοδομηθεί μέτωπο αντίστασης και ανατροπής χωρίς αυταπάτες για εκλογικές διεξόδους και κυβερνητικές λύσεις με αριστερά πρόσημα που θα επανεγκλωβίσουν τις μάζες σε λογικές ανάθεσης και αποχώρησης από τον κινηματικό στίβο, βοηθά τον αγώνα  των φοιτητών, των νέων εργαζόμενων.
Χαιρετίζουν τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία που το πολιτικό πλαίσιο στόχων και εκτιμήσεών της βρίσκει σύμφωνες τις δυνάμεις των ΑΚ και θέλει να συμβάλει στο δυνάμωμα και προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας στο χώρο των ΑΕΙ /ΤΕΙ ώστε να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα στη χώρα.
Καλούν τον κόσμο που στηρίζει τις ΑΚ να πλαισιώσουν τόσο την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στην Αθήνα στις 2/4 όσο και κάθε κινηματική δράση που θα αναλάβει.
Θέλουν η Πρωτοβουλία αυτή να παραμείνει ανοικτή σε όποιον επιθυμεί να ενταχθεί και θα επιδιώξει την έκφρασή της στο πλαίσιο των σχολών ώστε να συνδέσει τους φοιτητικούς αγώνες με τους ευρύτερους λαϊκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου