Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!




Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται
Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λες πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού
Μ.ΜΠΡΕΧΤ

Εδώ και 36 μέρες οι εργάτες της Χαλυβουργίας δίνουν ένα ηρωικό αγώνα! Έναν αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία και συνολικά στη ζωή, αρνούμενοι τις μειώσεις των μισθών τους και τις απολύσεις που έχει ανακοινώσει η εργοδοσία. Ο Μάνεσης και τα κυβερνητικά-ταξικά του στηρίγματα με συνεχόμενες απολύσεις (έχουν φτάσει τις 50) και απειλές, ότι θα κλείσει το εργοστάσιο ρίχνοντας την ευθύνη στους απεργούς, θέλει να τρομοκρατήσει και να σταματήσει τον δίκαιο αγώνα. Οι εργάτες όμως δε σκύβουν το κεφάλι και δε λυγίζουν, ακόμα και αν έχουν μείνει αστήριχτοι από το σωματείο των εργαζομένων του Βόλου, καθώς η ξεπουλημένη διοίκηση σταμάτησε την απεργία.

Ο αγώνας των 400 εργατών εκφράζει ολόκληρη την κοινωνία και αποτελεί τεράστιο στήριγμα για την εργατική τάξη, αλλά και συνολικότερα για το λαό. Ειδικά σήμερα που δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων γκρεμίζονται, για να ξεπεράσει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα την κρίση του, φέρνοντας έναν ολόκληρο λαό στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση. Ο αγώνας αυτός των εργατών δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Η νίκη του δίκαιου αυτού αγώνα είναι αναγκαία. Όχι μόνο για τους Χαλυβουργούς, αλλά για όλη την εργατική τάξη και το λαό. Η νίκη αυτή θα δώσει κουράγιο σ’ όλους τους εξαθλιωμένους αυτής της χώρας και θα αναδείξει ότι οι αγώνες, όταν είναι οργανωμένοι και αποφασιστικοί με ταξικά αιτήματα, μπορεί να είναι νικηφόροι.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, είναι αλληλέγγυες σε αυτή την κρίσιμη μάχη, προσπαθώντας να αναδείξουν στις σχολές ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Ειδικά η νεολαία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των Χαλυβουργών, γιατί η αντίσταση και η ανατροπή του Μεσαίωνα που της ετοιμάζουν είναι μονόδρομος.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου