Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για τη στάση παρατάξεων απέναντι στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη

Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε ενάντια στην πολιτική που γεννά την καταστολή και οπλίζει το όπλο του κάθε Κορκονέα. Όταν η πορεία έφτασε στο πρώην υπουργείο ΜΑ.ΘΡΑΚ. δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, με κυνηγητό, χημικά και άγριο ξύλο. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν να μεταφερθεί κόσμος στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και άλλες σωματικές βλάβες και να γίνουν 7 συλλήψεις στο σωρό.
Δύο ημέρες μετά, στο ΔΣ του ΣΦΠΜ που συνεδρίασε την Πέμπτη 8/12 κατατέθηκε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους 7 διωκόμενους που απαιτούσε την απόσυρση των κατηγοριών.
Τι νομίζετε ότι έκαναν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ;
Υπερψήφισαν το ψήφισμα;
Στάθηκαν αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες;
Τίποτα από αυτά! Οι μεν ψήφισαν ΛΕΥΚΟ και οι δε ΚΑΤΑ, αρνούμενοι μάλιστα να αιτιολογήσουν την ψήφο τους! Δηλαδή η άποψή τους ποια είναι; Να δικαστούν και να καταδικαστούν;
Για τη στάση της ΠΑΣΠ τι να πρωτοπεί κανείς! Πριν δυο μήνες μας μιλούσε για καταλήψεις και κίνημα ενάντια στο νόμο πλαίσιο και τώρα παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο κίνημα στο όνομα του οποίου έκανε τεμενάδες. «Παραβλέπει» το γεγονός πως οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και στη θέση των συλληφθέντων θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε αντιστέκεται. Για ακριβώς αυτό το λόγο, ως συστημική παράταξη βάζει πλάτη για άλλη μια φορά ώστε η καταστολή του συστήματος και της κυβέρνησης να περάσει αμαχητί, και να πετύχει το στόχο της δηλαδή την τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας. Κι όλα αυτά, αριστερά και κινηματικά. Λίγη τσίπα!
Η ΔΑΠ πιστή στις αντικινηματικές της πεποιθήσεις και τελώντας το ρόλο της ως η ετέρα παράταξη του συστήματος στις σχολές, δεν μπορούσε παρά να προφασιστεί, όπως έκανε άλλωστε και η ΠΑΣΠ, ότι «δε γνωρίζει τι ακριβώς έγινε, μήπως κάποιοι από τους συλληφθέντες όντως είναι μπαχαλάκηδες, και αν υπάρχει αποδεικτικό υλικό να το δείξουμε»κλπ. Δηλαδή να γίνει το ΔΣ δικαστήριο και να αποφασίσει αθώοι ή ένοχοι;
Από κοντά και η ΠΚΣ ψήφισε ΛΕΥΚΟ (αυτή αιτιολογώντας τουλάχιστο την ψήφο της). Όντως συνάδελφοι, το φοιτητικό κίνημα οφείλει να περιφρουρεί το πολιτικό περιεχόμενο της πάλης του. Αυτή όμως τη στιγμή υπάρχουν συλληφθέντες. Τι πρέπει να γίνει; Ποιά πρέπει να είναι η στάση μιας αριστερής δύναμης που αναφέρεται στο κίνημα;
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις πιστεύουμε πως η άγρια καταστολή και οι συλλήψεις είναι πολιτική απόφαση του συστήματος για να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις αντιστάσεις που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο λαός και η νεολαία. Μας θέλουν στη γωνία για να συνεχίζουν αμέριμνοι την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Είναι χρέος κάθε αγωνιστή, κάθε συλλογικότητας να σταθεί αλληλέγγυος στους συλληφθέντες. Γιατί σε αυτή τη δίκη, και σε κάθε παρόμοια δίκη, δεν δικάζονται μόνο οι «κατηγορούμενοι» αλλά ολόκληρο το κίνημα.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Πολιτικών Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου