Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

από το μπλογκ Αντίσταση στις γειτονιές!



Συναυλία αλληλεγγύης, διοργανωμένη από το ΠΑΜΕ, έγινε σήμερα στο χώρο του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Νωρίτερα οι εργάτες του εργοστασίου στη συνέλευσή τους αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση του αγώνα τους. Για όσο διάστημα είμασταν εκεί το εντυπωσιακό ήταν τα αυτοκίνητα που ερχόντουσαν συνεχώς με τρόφιμα και ότι άλλο χρειάζονται οι απεργοί για να στηριχθούν και να συνεχίσουν τη πάλη τους. Σωματεία, κάθε είδους συλλογικότητες αλλά και απλοί άνθρωποι έδιναν ότι μπορούσαν και σε χρήμα. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, που όμως οι εργάτες εκεί θέλουν να τον δώσουν, δεν είναι στις διαθέσεις τους να υποχωρήσουν για κανένα λόγο και κυρίως καταλαβαίνουν τη σπουδαιότητά του. 
Η ανάγκη να απλωθεί η αλληλεγγύη, αλλά και να μπουν κι άλλοι εργατικοί χώροι στην απεργιακή μάχη είναι ολοένα και πιο επιτακτική. Και σε αυτό ευθύνες δεν έχουν μόνο οι εργατοπατέρες των ΕΚ Ελευσίνας και Αθήνας ή η ΓΣΕΕ. Ευθύνη έχουμε όλοι όσοι υποστηρίζουμε ότι υπηρετούμε την υπόθεση του λαού και της εργατικής τάξης. Μια σκέψη που ακούστηκε από εργαζόμενο του εργοστασίου ήταν η διοργάνωση κάτι ανάλογου με τη συναυλία στο κέντρο της Αθήνας.Το μεγάλωμα της αλληλεγγύης είναι αυτό που κρατάει τους απεργούς εδώ και 40 μέρες και είναι αυτό που μπορεί να τους βοηθήσει σημαντικά ώστε να νικήσουν.
Στις κουβέντες που κάναμε όλοι ήταν ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στο Γερολυμάτο, στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά αλλά και για τη νίκη που είχαν οι εργάτες της ΑΓΝΟ που με 24ωρη απεργία πέτυχαν να επιστρέψουν οι συνδικαλιστές που απολύθηκαν μαζί με άλλους εργαζόμενους. Κοινή διαπίστωση ότι το κεφάλαιο εντείνει την επίθεση στα εργοστάσια είτε είναι κερδοφόρα είτε όχι. Στόχος η κατάργηση οποιουδήποτε δικαιώματος έχει κατακτήσει η εργατική τάξη με τους αγώνες της.
Πέρα από την έκφραση αλληλεγγύη μας, η αντιπροσωπεία της Ταξικής Πορείας, παραδώσαμε τα χρήματα που μαζεύτηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη. Μετά τη συναυλία διαβάστηκε και το ψήφισμα: Προς τους απεργούς εργάτες στην Ελληνική Χαλυβουργία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου