Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Νίκος Τεμπονέρας: 20 χρόνια από τη δολοφονία του εξακολουθεί να εμπνέει τους αγώνες της νεολαίας


Αναδημοσιεύουμε links και αποσπάσματα από 2 παλιότερα κείμενα των Αγωνιστικών Κινήσεων

 
Στις 9 του Γενάρη συμπληρώνονται 18 χρόνια από τη δολοφονία του καθηγητή και μέλους του ΕΑΜ, Ν. Τεμπονέρα. Εξαρχής τονίζουμε πως η δολοφονία αυτή ήταν πολιτική και όχι αποτέλεσμα ενός συγκυριακού γεγονότος. Η αναφορά στο Ν. Τεμπονέρα, όπως και σε κάθε αγωνιστή του κινήματος, δε γίνεται επετειακά και υπό τη μορφή μνημόσυνου. Τιμάμε τους αγωνιστές αυτούς και τους θυμόμαστε μέσα από τη συμμετοχή και την ενίσχυση των σύγχρονων κινημάτων. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από την ιστορία για την αποτελεσματικότερη συμβολή στους αγώνες του σήμερα.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα γεγονότα του ’91 χρειάζεται να γίνει μια σύντομη περιγραφή της τότε περιόδου και των χαρακτηριστικών της.


Κείμενο Γενάρη 2010 - 19 χρόνια μετά ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα

Το ’90-91 ήταν χρονιά μεγάλων αγώνων της νεολαίας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο του τότε υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου. Το σύνολο σχεδόν των σχολείων και των σχολών τελούσαν υπό κατάληψη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η αρχή του 1991 βρίσκει μαθητές και φοιτητές να παίρνουν από την πρώτη μέρα αποφάσεις για κατάληψη των σχολείων και των σχολών σε κάθε μέρος της χώρας. Η κυβέρνηση έρχεται σε αδιέξοδο και χρησιμοποιεί κάθε μέτρο καταστολής και τρομοκρατίας για να υπερασπίσει την πολιτική της. Προσπαθεί να σπάσει τις καταλήψεις στα σχολεία και να σταματήσει των αγώνα των μαθητών με κάθε μέσο.

Σημείωμα από την κατάληψη του ΤΕΙ Πάτρας



Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου των ΝΔ - ΟΝΝΕΔ υπέρ του Καλαμπόκα


Το μνημείο στο σχολείο όπου δολοφονήθηκε και που ουκ ολιγες φορές έχει βεβηλωθεί από ομάδες τραμπούκων φασιστών


Οι εικόνες είναι από το αφιέρωμα του Alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου