Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Οι μαθητές των Χανίων σπάνε τον αστυνομικό κλοιό στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Εκατοντάδες μαθητές στα Χανιά στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που εξελίσσονται εδώ και δυο βδομάδες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό (δείτε και εδώ ανταπόκριση) και διαδήλωσαν συγκροτημένα και αγωνιστικά διακόπτοντας την παρέλαση. Σ’ αυτή τους την κινητοποίηση έκδηλη ήταν η συμπαράσταση των παρεβρισκόμενων γονιών και κόσμου που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και σε κατακραυγή της παρουσίας της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής. Αρκετοί πορεύτηκαν μαζί με τα παιδιά τους φανερώνοντας την αλληλεγγύη τους και αναγνωρίζοντας το δίκιο του αγώνα τους.
Αύριο είναι προγραμματισμένη νέα διαδήλωση συμπαράστασης στους 105 διωκόμενους μαθητές στην Ορεστιάδα.
Δυο βδομάδες τώρα οι μαθητές στα Χανιά (παρότι θάβονται από τα ΜΜΕ και όλοι οι άσπονδοι εχθροί των αγώνων αναμένουν να κουραστούν) παίρνουν οι ίδιοι μα και δίνουν μαθήματα με μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις μέσα από συνελεύσεις που συζητάνε τα πραγματικά τους προβλήματα. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

Το παρακάτω βίντεο είναι από το TVXS και δείχνει την επίθεση των ΜΑΤ στους μαθητές που "αμαύρωσαν"(!) την επέτειο του ΟΧΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου