Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Aυξήσεις «φωτιά» από την ΕΥΑΘ Α.Ε.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την Τρίτη (31/8), ανακοινώθηκαν αυξήσεις στο τιμολόγιο του νερού από 1η Σεπτέμβρη που φτάνουν το 10% - 12% καθώς δεν επιβαρύνεται μόνο η ύδρευση, αλλά και η αποχέτευση.
Σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά στενάζουν από το βάρος των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και της «τρόικας» (ετοιμάζουν τεράστιες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα τιμολόγια της ΔΕΗ), έφτασαν ήδη οι αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ παρότι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Παπαδάκης στην επεισοδιακή Γενική Συνέλευση τον περασμένο Ιούνιο (30/6) είχε δηλώσει στους διαμαρτυρόμενους πολίτες ότι η τιμή του νερού θα «παγώσει» για το 2010.
Για το 1ο εξάμηνο του 2010 τα μετά φόρων κέρδη της ΕΥΑΘ έφτασαν στα 6,242 εκατομμύρια ευρώ.
Εκτός όμως από τις αυξήσεις ο κ. Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στον δρόμο της «μερικής ιδιωτικοποίησης». Τον λόγο μετά από αυτές τις εξελίξεις, τον έχουμε εμείς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα πρέπει να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη μας αγανάκτηση σε αγώνα μαζικό και συντονισμένο και στα «τετελεσμένα» της κυβέρνησης και της ΕΥΑΘ να αντιτάξουμε τους δικούς μας νικηφόρους αγώνες.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, κάθε πρωτοβουλία κατοίκων στις γειτονιές και κάθε φορέα της πόλης για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ώστε να αναγκάσουμε τη διοίκηση της ΕΥΑΘ να αποσύρει τις αυξήσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 07.00 μ.μ. στο ΕΚΘ.

Φθηνό και καθαρό νερό για όλο το λαό

Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου Ενάντια στα Αντιλαϊκά Μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου