Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκεντρωση συμβασιουχων στον Άρειο παγο, συγκεντρωση στα δικαστηρια θεσσαλονικης

Με απόφαση των συντονιστικών επιτροπών των συμβασιούχων που έχουν συγκροτήσει στους χώρους δουλειάς τους, οργανώνεται πανελλαδική συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη έξω από τον άρειο πάγο όπου θα συζητηθεί προσφυγή συμβασιούχων, πρώτη φορά μετά την απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων  σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, από τον άρειο πάγο. Την ίδια μέρα έχουν προκυρήξει 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και 4ωρη στάση για το υπόλοιπο προσωπικό η ΠΟΕ ΟΤΑ.
Στην Θεσσαλονίκη ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία των συμβασιούχων και 4ωρη στάση των μονίμων και αορίστου χρόνου. Ακόμη εκφράζοντας την ανάγκη αγωνιστικής έκφρασης όσων δεν θα μετακινηθούν στην Αθήνα, αλλά θα συμμετέχουν στην στάση και στην απεργία, οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση, την ίδια μέρα στις 9 το πρωϊ έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και στις 10 συνέντευξη τύπου στον ίδιο χώρο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 23  Σεπτέμβρη πρέπει να γίνουν το έναυσμα για τον νέο γύρο κινητοποιήσεων που είχε ξεκινήσει τον περασμένο χειμώνα, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
‘Ολοι στην απεργία και στην στάση εργασίας, όλοι στις συγκεντρώσεις της 23 σεπτέμβρη!
Όλοι μαζί να  αντισταθούμε  για όλα όσα μας παίρνουν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως κύριος εκφραστής, σήμερα, της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που έχει επιβληθεί από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
‘Ολοι μαζί να δημιουργήσουμε τους όρους για να παλέψουμε για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά και την ανατροπή του μνημονίου!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη  20/9/2010
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,
Σας καλούμε όλους την ΠΕΜΠΤΗ  23  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010  σε:
  • 4ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ:από τις 07:30 π.μ. έως  11:30 π.μ.
  • 24ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ εργαζομένων Ορισμένου Χρόνου & Έργου
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   έξω  από  τα  Δικαστήρια  στις  09:00 π.μ.
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ :  10:00 π.μ. στα Δικαστήρια
με  αφορμή  την  εκδίκαση  της  υπόθεσης  των  συμβασιούχων
στον  Άρειο  Πάγο.
Θεωρούμε  ότι  πρέπει  να  αποτελέσει νέα αφετηρία  των  κινητοποιήσεων  των  συμβασιούχων,  ώστε  να  παλέψουν  για  μόνιμη  και  σταθερή  δουλειά.
Μπροστά  στο  μαύρο  μέλλον,  που  δημιουργούν  ΔΝΤ,  ΕΕ και     Κυβερνήσεις,  όπου  σφαγιάζονται  τα  δικαιώματα  όλων  των  εργαζομένων   στην  Τοπική  Αυτοδιοίκηση,  να  αντιπαρατάξουμε  τη  δύναμή  μας.
Ήδη  με  τον  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  προωθούν  απολύσεις  συμβασιούχων  καθώς  και   Μόνιμου  και  Αορίστου  Χρόνου  προσωπικού,  πετσοκόβουν  τους  μισθούς  μας  και  τα  ασφαλιστικά  δικαιώματά  μας.
Η  λύση  είναι ΑΓΩΝΑΣ  για  τις  σύγχρονες  ανάγκες  μας.
ΠΑΡΤΕ  ΟΛΟΙ  ΜΕΡΟΣ  ΣΤΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΑ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Το  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου