Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

11 Σεπτέμβρη όλοι στους δρόμους!

Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία ΟΤΑ:

Στις 11 του Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα έρθει ο Πρωθυπουργός με την κυβέρνησή του, να εξαγγείλει πόσο ακόμη θα δυσκολέψει τη ζωή μας, πόσα ακόμη δικαιώματα θα μας αφαιρέσει, πόσους άνεργους θα προσθέσει στις λίστες ανέργων.
Έρχονται στην Θεσσαλονίκη των άνεργων, των κλειστών μαγαζιών, των μεταναστών, μια πόλη όπου η φτώχεια απλώνεται ταχύτατα και βυθίζει στην απόγνωση μεγάλα τμήματα λαού και νεολαίας, να αναγγείλουν πακέτο “κοινωνικών παροχών” .
Έρχονται να αναγείλουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κεφαλαιοκρατών, το νέο μνημόνιο που προβλέπει παράκαμψη των συλλογικών συμβάσεων και εφαρμογή του ελαστικού οκτάωρου και παραπέρα ενίσχυση των λεγόμενων ευέλικτων μορφών απασχόλησης (ωράριο λάστιχο, ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις των εργοδοτών), δηλαδή κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και αντικατάστασή τους με ατομικές, προβλέπει με σαφήνεια πως «η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης υπερισχύουν των κλαδικών που με τη σειρά τους υπερισχύουν έναντι των συμβάσεων σε επίπεδο επαγγελματικών ενώσεων», προβλέπει ακόμη και ανατροπές και στο θεσμό της Διαιτησίας προς όφελος των εργοδοτών. Δυο μήνες μετα τα σκληρά μέτρα, το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, την απελευθέρωση των απολύσεων η κυβέρνηση σαν καλή υπάλληλος της τρόικας ετοιμάζεται για νέο γύρο επίθεσης ακόμη πιο άγριο.
Τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο, με ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Αεροδρόμιο Αθήνας καθώς και περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας και, βεβαίως, του  ΟΣΕ).
Πακέτο κοινωνικών παροχών προς το κεφάλαιο και όχι προς τα λαϊκά στρώματα θα είναι αυτό που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, που θα κάνουν τη ζωή μας ολοένα και πιο εφιαλτική και φυσικά δεν θα την καλυτερέψουν όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν.
Στις 11 Σεπτέμβρη πρέπει να καταλάβουν ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του τη μεγάλη οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Να αντιμετωπίσουν μια διαδήλωση που θα πλημυρίσει την πόλη, που θα δείξει ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νεολαίοι δεν το έβαλαν κάτω, και όχι μια εθιμοτυπική διαδήλωση που θέλουν να οργανώσουν τα κυβερνητικά συνδικάτα που υπέγραψαν όλες τις εντολές του Μνημονίου και την κατάπτυστη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μείωσης των μισθών.
Μια διαδήλωση που θα γίνει η αρχή για νέο γύρο αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής που σχεδιάζει για τον λαό μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς δουλειά, χωρίς μόρφωση!

Όλοι στους δρόμους

Όλοι στην ταξικη συγκέντρωση στις 6μμ στη ΚΑΜΑΡΑ

για την «υποδοχή» της κυβέρνησης του Μνημονίου και των υπαλλήλων της Τρόικας του ΔΝΤ- Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκής Τράπεζας, να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας για την ανατροπή της πολιτικής της κοινωνικής οπισθοδρόμησης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου