Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Νηστικό αρκούδι, δε χορεύει ( ή αλλιώς...) Να ανοίξει ΤΩΡΑ η Λέσχη!


Οι διακοπές τελείωσαν, η κατασκήνωση στο Ποσείδι έκλεισε, ακόμα μία δύσκολη εξεταστική ξεκίνησε, αλλά η λέσχη ακόμα δεν άνοιξε. Μάλιστα, η διοίκηση του πανεπιστημίου αναφέρει ότι θα ανοίξει μάλλον τον Οκτώβριο. Ακόμα κι αν ανοίξει, βέβαια, κανείς δε δεσμεύεται ότι δε θα ισχύσουν τα σενάρια για ιδιωτικοποίησή της που προωθούνται τα τελευταία χρόνια. Ή ότι δε θα μπουν αυστηρά οικονομικά κριτήρια για τη δωρεάν σίτιση, όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας. Ή ακόμα, ότι δε θα χρειάζεται επίδειξη πάσο, όπως αναγγέλλει ο νέος πρύτανης.

Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ προωθούν και εφαρμόζουν μειώσεις στους μισθούς των γονιών μας, αυξήσεις σε όλες τις τιμές και τους φόρους, αύξηση της ανεργίας και απεριόριστα επιπλέον σκληρά μέτρα, το κόστος της φοιτητικής ζωής έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Κόβοντας και τα τελευταία ψίχουλα δωρεάν παιδείας, όπως είναι η σίτιση, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Το κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια, πόσω μάλλον για τις φτωχότερες λαϊκές, είναι δυσβάσταχτο.

Το ζήτημα για εμάς είναι ένα: η δωρεάν σίτιση αποτελεί κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος και δικαίωμα για κάθε φοιτητή. Και σαν τέτοιο πρέπει να το υπερασπιστούμε. Να μην τους επιτρέψουμε να κρατήσουν κι άλλο κλειστή τη λέσχη. Να συζητήσουμε στους Συλλόγους μας, να πάρουμε συλλογικά πρωτοβουλίες και να απαιτήσουμε να ανοίξει ΑΜΕΣΑ η Λέσχη, χωρίς κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις. Να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου