Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Δύσκολη σχολική χρονιά απειλεί η Διαμαντοπούλου!

από το blog Αντίσταση στις Γειτονιές!

"Η πιο δύσκολη σχολική χρονιά της μεταπολίτευσης». Με την παραδοχή αυτήν η Αννα Διαμαντοπούλου υποδέχτηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας τους νέους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι το στίγμα της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει στις 13 Σεπτεμβρίου."

Και αυτό αφού προηγήθηκε ένα καλοκαιρινό μπαράζ επίθεσης στους εκπαιδευτικούς από τα ΜΜΕ οι οποίοι ανερυθρίαστα και εν μέσω κρίσης ζητάνε διορισμούς, τάξεις το πολύ μέχρι 25 παιδιά κ.λπ., κ.λπ. ενώ όλα είναι ωραία και καλά και το μόνο που χρειάζεται είναι ο εξορθολογισμός και το σωστό μοίρασμα των καθηγητών. Μάλιστα. H ουσία είναι ότι η δωρεάν εκπαίδευση απαξιώνεται και καταργείται ουσιαστικά
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Διαβάζοντας ρεπορτάζ από τη συνέντευξη της Διαμαντοπούλου σταθήκαμε σε αρκετά σημεία. Προς το παρών ξεχωρίζουμε τα εξής (ή μάλλον τις εξής απειλές):
"Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι τα στελέχη της Διοίκησης θα κριθούν για το πάθος τους για δουλειά, την επίτευξη στόχων, αλλά και για την αντίστασή τους σε θέματα όπως είναι η ανομία."
Kαι αυτό σε συνδυασμό με:
" 2. Προληπτική και έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου των καταλήψεων
  9. Αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και επιθετικότητας
10. Αντιμετώπιση του φαινομένου καταστρατήγησης του κανονιστικού πλαισίου για τις απουσίες μαθητών"
Αυτό και αν είναι ευθεία απειλή προς τους μαθητές και το κίνημά τους! Καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι οι πολιτικές τους οδηγούν σε αντιστάσεις και αγώνες, οπότε απειλούν από τώρα τους μαθητές και μάλιστα εντάσουν την αξιολόγηση των διευθυντάδων και με βάση την αντίστασή τους στις καταλήψεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου