Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Συγκέντρωση 1η Μάη Θεσσαλονίκη

Με τη γραμμή της σύγκρουσης και της ανατροπής, για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεστές

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Η εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της δουλειάς, στη χώρα μας και σε κάθε γωνιά του πλανήτη,αντιμέτωπο με την πιο άγρια επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού κόσμου. Η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία οδηγούν ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση. Οι λαοί του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου υφίστανται την πιο βάναυση και βάρβαρη λεηλασία του πλούτου τους από τους ιμπεριαλιστές της Δύσης. Ολόκληρες περιοχές του πλανήτη ερημώνονται και οι εργαζόμενες μάζες αυτών των περιοχών σπρώχνονται κατά κύματα στα σκλαβοπάζαρα της Δύσης για ένα κομμάτι ψωμί.

Ταυτόχρονα, οι ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και για την παγκόσμια κυριαρχία τους, βομβαρδίζουν και διαλύουν χώρες, όπως τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και σπέρνουν το θάνατο στους λαούς.

Αυτός είναι ο λεγόμενος ελεύθερος κόσμος της Δύσης. Ο κόσμος της φρίκης του πολέμου, της εκμετάλλευσης και λεηλασίας της εργατικής τάξης και των λαών, της εξαθλίωσης και της πείνας, του τρόμου και της βαρβαρότητας.

Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να είναι το μέλλον των λαών! Το μέ λλον των λαώ ν είναι η επανάστα ση και ο σοσια λισμός ! Οι λαοί αφυπνίζονται και βγαίνουν μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, γράφοντας τη νέα επαναστατική τους Ιστορία. Ο ένοπλος επαναστατικός αγώνας του λαού του Νεπάλ φωτογραφίζει το μέλλον της πάλης των αγωνιζόμενων λαών του κόσμου.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Σήμερα, στο όνομα της κρίσης έχει ξεκινήσει μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης. Επίθεση πιο άγρια σε βάθος και ένταση, η οποία διαμορφώνει ένα εφιαλτικό μέλλον για του εργαζόμενους και τη νεολαία. Η κυβέρνηση Καραμανλή και όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) οργανώνουν και προωθούν το νέο γύρο αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, έχοντας την πλήρη στήριξη του πολιτι-
κού προσωπικού του, κλιμακώνει την επίθεσή του κάνοντας επίδειξη δύναμης στην κατεύθυνση της πλήρους κατεδάφισης των καταχτήσεων και των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού. Βασική του επιδίωξη είναι η επιβολή της απόλυτης κυριαρχίας του πάνω στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, την υποταγμένη και συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη θλιβερή ηγεσία της ρεφορμιστικής Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΝ), η οποία λειτουργεί έξω και ενάντια στο κίνημα, το κεφάλαιο προχωρεί κυνικά σε ανοιχτό εκβιασμό των εργαζομένων. Με την απειλή της απόλυσης τους εκβιάζει να αποδεχτούν τη χειροτέρευση των εργασιακών τους όρων: εβδομάδα τριών ή τεσσάρων ημερών, εφτάωρο ή εξάωρο και δραματική μείωση του μισθού τους, άδειες άνευ αποδοχών,καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και ένα σωρό άλλες μεθοδεύσεις.

Με τη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης

Σε αυτές τις συνθήκες αυτό που προβάλλει επιτακτικά είναι η μαζική απάντηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας για την ανατροπή της επίθεσης. Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και η εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη καταδείχνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των λαϊκών μαζών. Μαζί με αυτές, οι μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες που δίνονται ενάντια στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα, όπως το πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα. Σε όλα αυτά βρίσκονται οι λύσεις και εκεί οφείλουμε να τις αναζητήσουμε.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό τους προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση και τους ζητάνε να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τα αντεργατικά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κρίση! Η κρίση είναι προϊόν του καπιταλισμού, είναιγέννημα-θρέμμα του σάπιου συστήματός τους! Και τώρα θέλουν να την φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων!

• Να αρνηθούμε το σύστημά τους και την πολιτική τους! Στην επίθεσή τους να αντιτάξουμε και να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες. Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές: Να δημιουργήσουμε παντού εστίες αντίστασης! • Να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα των βαλκανικών λαών για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ από την περιοχή μας. • Να παλέψουμε για να φύγει η χώρα από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ. • Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των μεταναστών και να απαιτήσουμε τη νομιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας και οι μάχες διεξάγονται από κοινού, στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο χωράφι, στις γειτονιές και παντού. Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς ας γίνει αφετηρία για τη νέα εφόρμηση του κινήμα- τος! Ας πάρουμε όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία την υπόθεση του αγώνα και της προοπτικής της πάλης στα δικά μας χέρια. Να λογαριαστούμε με το σύστημα και να αναμετρηθούμε στα πεδία των ταξικών αντιπαραθέ- σεων. Να συγκρουστούμε με τους εκμεταλλευτές μας και τους καταπιεστές μας. Με τέτοιο χα- ρακτήρα αναμέτρησης μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, να κερδίσουμε τον κόσμο ολόκληρο. Μαζικά στην απεργία! Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις! Να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς!


ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου