Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Να αποσυρθεί η μήνυση ενάντια στο σωματείο της Κεραφίνα!





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
KERAFINA ABETE «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ»,
ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τηλ. 6974369733

Η τρομοκρατια δεν θα περασει!

Να αποσυρθεί η μήνυση ενάντια
στο σωματείο της Κεραφίνα!

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Μια ακόμη επίδειξη θράσους της διοίκησης της ΚΕΡΑΦΙΝΑ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, με στόχο να χτυπηθούν ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

§ Δεν φτάνει που οι απολύσεις στο εργοστάσιο διαδέχονται η μια την άλλη, με αποτέλεσμα από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα να έχουν απολυθεί πέντε συνάδελφοι από την παραγωγή και να μην έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις δέκα συμβασιούχων συναδέλφων που για χρόνια δούλευαν στην παραγωγή...

§ Δεν φτάνει που, σταθερά από το 1998 που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση, η παραγωγή έχει συρρικνωθεί σε 29 μόλις άτομα από τα 150!...

§ Δεν φτάνει που μαζί με την αβεβαιότητα που μεγαλώνει, οι συνθήκες δουλειάς στο εργοστάσιο χειροτερεύουν συνεχώς...

Τώρα έρχεται και μήνυση της εταιρείας προς μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή το 2004 το σωματείο, θορυβημένο από τη συνεχή μείωση προσωπικού και τη διαρκή υποβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να διερευνηθεί εάν η εταιρεία τηρούσε τους όρους της σύμβασης πώλησης για διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η πραγματική αιτία είναι ότι η εταιρεία θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το σωματείο τους, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση ώστε να μπορέσει ανεμπόδιστη να προωθήσει την περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγής.

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών της εταιρείας να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο δουλειάς. Οι συνεχείς φραστικές επιθέσεις του ιδιοκτήτη, τα υπηρεσιακά σημειώματα, το πρόστιμο στον γραμματέα του σωματείου και οι κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας είναι μερικές από τις προσπάθειες αυτές που σήμερα κορυφώνονται με τη μήνυση.

Το σωματείο μας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει! Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε θα υπερασπιστούμε τόσο το δικαίωμα στη δουλειά όσο και το δικαίωμα στη διεκδίκηση, στον αγώνα, στο συνδικαλισμό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία και τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ) να σταθούν στο πλάι του σωματείου μας, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε μια υπόθεση η οποία δεν αφορά μόνο το δικό μας σωματείο, αλλά το σύνολο του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Ειδικά σήμερα που, με το πρόσχημα της κρίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα σφοδρή αντεργατική επίθεση, η υπεράσπιση της οργανωμένης συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου