Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Κάτω η κρατική και φασιστική τρομοκρατία!


Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων 
για τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη (21/1)


   Στις 21/1 μερικές δεκάδες φασιστών, με αφορμή το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν σε μια σειρά πολιτικούς χώρους. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν με πρώτη αυτή στον ΕΚΧ Σχολείο και κορυφώθηκαν με τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, μέρα μεσημέρι με την προφανή κάλυψη της αστυνομίας. Ακόμη υπήρξε προσπάθεια, χωρίς επιτυχία, να προσεγγιστεί και να χτυπηθεί η προγραμματισμένη από τον α/α χώρο  αντι-συγκέντρωση , που λάμβανε χώρα στην Καμάρα.

   Οι επιθέσεις αυτές είναι φυσική συνέπεια του αντιδραστικού και εθνικιστικού κλίματος που δημιουργήθηκε όλες τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το ζήτημα του ονόματος της γείτονος χώρας . Ένα ζήτημα το οποίο επαναφέρεται στην δημόσια ατζέντα με πρωτοβουλία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με προφανή στόχο την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, και το οποίο ξυπνάει κάθε λογής σοβινιστικές ορέξεις και εμπρηστικούς για τη φιλία των λαών τυχοδιωκτισμούς στις υποτελείς αστικές τάξεις και των δύο χωρών.

   Οι επιθέσεις αυτές στοχοποιούν κάθε άνθρωπο που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στην επίθεση αστικής τάξης και ιμπεριαλιστών. Έρχονται και δένουν με το γενικότερο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της κοινωνίας την οποία προωθούν αγαστά η κυβέρνηση και τα λοιπά αστικά κόμματα σε συμπαιγνία με το μακρύ χέρι του συστήματος, τους φασίστες.

   Δείγματα όξυνσης της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής είναι άλλωστε το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, οι συλλήψεις πολιτικών προσφύγων, οι διώξεις και απολύσεις συνδικαλιστών ,οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου την οποία φέρνει ο νόμος Γαβρόγλου.

   Οι πραγματικές στοχεύσεις του συστήματος φάνηκαν και την επόμενη μέρα στην πορεία που υπεράσπισης της Libertatia (22/1), όπου οι διαδηλωτές δέχθηκαν τη λυσσαλέα κρατική καταστολή, με 5 συλλήψεις μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα.

   Μέσα στο σκηνικό φασιστικοποίησης που απλώνεται όλο και πιο πολύ, κρίνεται αναγκαία η δημιουργία μετώπων πάλης που με μαζικούς λαϊκούς αγώνες θα τσακίζουν τη φασιστική βία και θα πολεμούν το σύστημα που τη χρησιμοποιεί, το σύστημα που παράγει για το λαό και τη νεολαία μόνο φτώχεια και υποτέλεια.


·         ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

·         ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

·         ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου