Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Κάτω τα προαπαιτούμενα και το νέο "πολυνομοσχέδιο"!
Να οικοδομήσουμε την αντίστασή μας στην νέα αντιλαϊκή καταιγίδα,
να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της έχουν συμφωνήσει εδώ και καιρό ότι χρειάζεται επιτακτικά να βάλουν πιο χοντρό χέρι στα λαϊκά δικαιώματα. Πρόσφατα άλλωστε αυτοί που καμώνονται ότι κάνουν “κοινωνική πολιτική” με...λοταρίες (!) προσπάθησαν  να περάσουν νύχτα και σε άκυρο νομοσχέδιο, τροπολογία - “προαπαιτούμενο” της τρίτης αξιολόγησης που έθετε ακόμη περισσότερα εμπόδια στον εργαζόμενο κόσμο να απεργήσει και αθώωνε επί της ουσίας τα αφεντικά από τα εγκλήματα που προκαλούν, τα όλο και περισσότερα εργατικά ατυχήματα.


Κι αν προσωρινά το μάζεψαν , όπως δείχνουν οι εξελίξεις το έκαναν για να επαναφέρουν τα παραπάνω και άλλα τόσα σε ένα συνολικό πολυνομοσχέδιο , που βάζει φωτιά στην καθημερινότητα του ελληνικού λαού και χτίζει όρους ώστε οι δυνάμεις του κεφαλαίου να προωθήσουν σαρρωτική επίθεση.

Πετσοκόβουν το δικαίωμα του κόσμου της εργασίας να απεργεί και άρα να παλεύει για τα δικαιώματά του ( πλειοψηφία 50% συν ένας για τη λήψη απόφασης), ετοιμάζουν πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών για χρέη και για δάνεια και προς το δημόσιο, προχωρούν ακόμη περισσότερο το ξεχαρβάλωμα της κοινωνικής ασφάλησης, ξεπουλάνε ό,τι έχει μείνει ξεκινώντας από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Να μην ξεχνάμε ότι στα τραπέζια των διαπραγματεύσεών τους τέθηκε ακόμη και ζήτημα επιβολής διδάκτρων στα πανεπιστήμια και κατάργησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος!

Tα παραμύθια για “τελευταίες θυσίες” και για “καθαρές εξόδους” δεν μας συγκινούν. Εκτός του ότι τα έχουμε ξανακούσει, πέρα από το γεγονός ότι είναι προκλητικά όταν η καθημερινότητα γίνεται δυσκολότερη και το μέλλον μας πιο απαισιόδοξο, είναι παραμύθια που το “αίσιο τέλος” τους δεν αφορά εμάς. Αντίθετα αφορά αυτούς που κερδοφορούν από τον ιδρώτα των εργαζομένων και  από την υποθήκευση του μέλλοντός μας:το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που πάνω σε έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα θα μπορούν να μας εκμεταλλεύονται χωρίς “ αναχρονιστικούς περιορισμούς” - βλέπε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα!

Μάλιστα για το στόχο αυτό, υπάρχει πλήρης σύμπνοια όλων των παραγόντων του συστήματος. Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων αστικών κομμάτων είναι υποκριτικές και με στόχο να γίνουν αυτοί διαχειριστές της επίθεσης.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε ώστε να παλέψουμε ενάντια στις επιδιώξεις του συστήματος να δημιουργήσει για τη νεολαία ένα μεσσαιωνικό εργασιακό περιβάλλον είναι ακριβώς αυτός που προσπαθούν να μας φράξουν! Είναι ο δρόμος του αγώνα, της απεργίας, των συλλογικών διαδικασιών και οργάνων, των κινητοποιήσεων ενάντια στις ορέξεις τους.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε κάθε φοιτητή να σταθεί ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και να συμβάλει στην συσπείρωση δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία Μετώπου Αντίστασης  λαού και νεολαίας απέναντι στην βάρβαρότητά τους. Άμεσα να βρεθούμε μαζί στις κινητοποιήσεις ενάντια στα προαπαιτούμενα και το πολυνομοσχέδιο τους, να εργαστούμε για την μαζικοποίηση και την ουσιαστική συγκρότηση του αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου