Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Να αντισταθούμε στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς! Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς!



Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες γύρω από την επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ. Σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν για τις θετικές συνέπειες της συνάντησης με τονΤραμπ. Όσο ελπιδοφόρο και καλό πολιτικό γεγονός αποτελεί η παραπάνω συνάντηση για την ντόπια αστική τάξη και για τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της, άλλο τόσο δυσοίωνο και ανησυχητικό είναι για τον ελληνικό και τους τριγύρω λαούς.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ακολουθώντας πιστά το δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν», δίνει τα διαπιστευτήρια πως έχει έρθει να εξυπηρετήσει και με το παραπάνω την πολιτική της υποτέλειας στον ιμπεριαλισμό. Στοιχείο που απορρέει από την διπλή εξάρτηση της ντόπιας πλουτοκρατίας από τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Με τις κατευθύνσεις της πολιτικής που ακολουθεί, οι οποίες επισημοποιήθηκαν για ακόμη μία φορά με την παραπάνω συνάντηση, φαίνεται να δίνει μια σχεδόν κυριολεκτική έννοια στον όρο «ανήκομεν». Αυτό, αφού δεν διστάζει να υποθηκεύσει την τύχη του λαού και της χώρας στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, με αντάλλαγμα κάποιες αίολες δηλώσεις για καλύτερη μεταχείριση της χώρας σε υποθέσεις που δεν αφορούν τον λαό, όπως π.χ. το ελληνικό χρέος ή τις επενδύσεις που βλέπει να έρχονται… Επενδύσεις που το μόνο κίνητρο που θα τις «συγκινήσει» να έρθουν, είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που διαμορφώνει η πολιτική της κυβέρνησης.

Χαρίζοντας γη και ύδωρ, η κυβέρνηση -εκ μέρους της αστικής τάξης- προσδένει περαιτέρω τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά δεσμά και την εμπλέκει ακόμα παραπάνω στα φιλοπόλεμα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.Η συζήτηση που γίνεται πλέον ανοιχτά για δημιουργία καινούριας Νατοϊκής βάσης και για την αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας στην Σούδα, καθώς και το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά πολεμικού εξοπλισμού, συνηγορούν στην παραπάνω κατεύθυνση. Στην ίδια ρότα είναι και οι πολεμικές συμφωνίες της χώρας με την Αίγυπτο και το κράτος-φονιά του Ισραήλ, κατ΄επιταγήν των υπερατλαντικών αφεντικών.
Όσο και αν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια του αστικού συστήματος θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, πρόκειται για πολύ αρνητική εξέλιξη, που έρχεται να δυναμιτίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα για τον λαό μας, καθώς και για τους γειτονικούς λαούς. Ξέρουμε, άλλωστε, πολύ καλά με ποιο τρόπο συνέβαλλε και η βάση της Σούδας και η παραχώρηση του Αιγαίου στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στον ξεριζωμό και στην καταστροφή της ζωής του γειτονικού λαού της Συρίας.
Είναι ξεκάθαρο πως και αυτή η κυβέρνηση, παραχωρώντας οποιεσδήποτε διευκολύνσεις, μετατρέπει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου.Προβάλλει ως άλλοθι την «τουρκική επιθετικότητα», στο πλαίσιο του αντιδραστικού ανταγωνισμού της εγχώριας με την τουρκική άρχουσα, ενισχύονταςέτσι την εθνικιστική ρητορεία. Εμπλέκει τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, υποσκάπτοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών λαών και πυροδοτώντας ένα ήδη εύφλεκτο κλίμα στην περιοχή. Η παρουσίαση της χώρας ως πυλώνα «σταθερότητας» στην περιοχή, δεν αποδεικνύει τίποτα άλλο παρά το πόσο επικίνδυνο είναι το καθεστώς της εξάρτησης που χαρακτηρίζει τηνελληνική αστικήτάξη, καθώς το μόνο σταθερό που εξασφαλίζει η εμπλοκή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, είναι η εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού και των γύρω λαών.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, η νεολαία πρέπει να αντισταθεί και μαζί με τον λαό και την εργατική τάξη να χτίσει ένα δυνατό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα, που θα βάλει φραγμό στα φιλοπόλεμα σχέδιά τους. Το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει η συμμετοχή της χώρας μας σε μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, είναι η διευκόλυνση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που ως αποτέλεσμα θα έχουν τον περαιτέρω ξεριζωμό των λαών της Μεσογείου και την εμπλοκή της χώρας μας σε σενάρια πολέμου. Απέναντι στους μεγάλους κινδύνους από τον παροξυσμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει την πολεμική τροπή των εξελίξεων και να εγγυηθεί την ευημερία για τους λαούς,είναι ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης μεταξύ των λαών ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου