Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ανεπιθύμητος ο Γιουνκερ!



Σε μια κίνηση που «βρωμάει» υποτέλεια, και μετά από πρόταση του Πρύτανη του ΑΠΘ Π.Μήτκα, δρομολογείται η ανακήρυξη του Προέδρου της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιουνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.
Τον Γιουνκερ τον ξέρουμε καλά, ως εκφραστή των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οι πολιτικές των οποίων αποτελούν ανοικτή πληγή στην καθημερινότητά μας και η δρομολογημένη συνέχιση τους απειλεί να ξεθεμελιώσει κάθε κατακτημένο λαϊκό δικαίωμα.

H ανακήρυξή του ως επίτιμο διδάκτορα συμβαίνει σε ένα πλάισιο, όπου η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας από ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές αναζητώντας ρόλους στα πολεμικά τους σχέδια, προσπαθώντας να πείσουν τον λαό πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχετικά δημοσιεύματα εξαίρουν τον Γιούνκερ ως «σωτήρα» του ευρωπαϊκού δρόμου της χώρας.
Είναι μια κίνηση εξωραϊσμού του αντιλαϊκού τους προσήμου, που προσπαθεί και με το πλεον «ακαδημαϊκό» πέπλο να  θολώσει το τοπίο όσον αφορά τους φίλους και τους εχθρούς της νεολαίας.
Δεν τσιμπάμε στις φιέστες των ιμπεριαλιστών.
Δεν μπορούν με τίποτα να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το αίμα των λαών, όπως αυτών της Ουκρανίας και της Συρίας, τους οποίους σφαγιάζουν για τα δικά τους συμφέροντα και στο πλαίσιο των δικών τους ανταγωνισμών.Δεν ωραιοποιούνται ούτε η αβιώτη πραγματικότητα των σπουδών μας, που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώθηκε κατ’ εφαρμογήν ευρωπαϊκών οδηγιών, ούτε τα αποτελέσματα των οδηγιών αυτών εν γένει που μας ετοιμάζουν ένα μαύρο εργασιακό μέλλον, μέχρι και πόλεμο.Δεν ωραιοποιείται η ΕΕ και οι αφεντάδες της όπως ο Γιούνκερ, ούτε με τη στημένη «νομιμοποίηση» που τους παρέχουν οι ευρωεκλογές.
 Καταγγέλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι ο καλύτερος προωθητής των πολιτικών της εξάρτησης και της επίθεσης στα δικαιώματά μας.Τα «σφιχταγγαλιάσματά» της με τους ιμπεριαλιστές τα πληρώνει η νεολαία καθημερινά, με το πέταγμά της εκτός εκπαίδευσης, το 48% ανεργία, το τσάκισμα της προοπτικής της.
Πανεπιστημιακές αρχές, οι καλύτεροι υπηρέτες τους.
Για άλλη μια φορά φανερώνουν τον ρόλο τους : είναι εναντίον μας! Σε συνέχιση του έργου τους όσον αφορά την εντατικοποίηση των σπουδών μας, τους ταξικούς φραγμούς, το χτύπημα του ασύλου και των δημοκρατικών/συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, είναι χρήσιμοι «λαγοί» και στην προσπάθεια εξαγνισμού των φονιάδων!Και αν θέλει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου να μας βάλλει να συζητάμε στο ίδιο τραπέζι επαναφέροντας την «συνδιοίκηση»,  να μην πέσουμε στην παγίδα!


  • ·         Ο εκπρόσωπος των ιμπεριαλιστών-δανειστών Γιούνκερ δεν έχει καμία θέση στο ΑΠΘ!



  • ·         Έξω από την Ε.Ε, η προοπτική!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου