Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για τη δίκη μέλους της ΚΝΕ στο Κιλκίς



Σήμερα εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο  Κιλκίς η υπόθεση με την κατηγορούμενη φοιτήτρια μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και μέλους της ΚΝΕ, που συνελήφθη στις 7 Νοέμβρη επειδή μοίραζε φυλλάδια και μιλούσε με μαθητές έξω από το σχολείο! Η δίκη αυτή μας αφορά όλους! Βάλλει ευθέως ενάντια στο δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής και κοινωνικής δράσης, ενάντια σε στοιχειώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα. Είναι ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να διαδίδουν ιδέες και απόψεις που αναφέρονται στη συλλογική πάλη, στο καθήκον του λαού να οργανώνεται και να αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Οι κατηγορίες που χρησιμοποιούνται και βαραίνουν τη φοιτήτρια είναι αυτές της "διατάραξης οικογενειακής ειρήνης" και "διέγερσης". Το άρθρο αυτό είναι από το μετεμφυλιακό Ποινικό Κώδικα και δεν χρησιμοποιείται τυχαία. Είναι ένας ακόμα τρόπος για να δείξει το σύστημα, τα μέσα που μπορεί να επιστρατεύσει ενάντια στο λαϊκό, νεολαιίστικο, συνδικαλιστικό κίνημα για να προωθήσει την επίθεση. Εντάσσεται στο ολοένα αυξανόμενο κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενάντια στα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, το οποίο χαρακτηρίζεται από απαγορεύσεις διαδηλώσεων, χημικά και ξύλο στους διαδηλωτές αλλά και με την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά. Δεν είναι τυχαία μάλιστα, η χρονική περίοδος που συμβαίνει αυτή η δίκη, καθώς η κυβέρνηση, πιστή στις επιταγές των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών, ετοιμάζει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Το σύστημα περιμένει τις λαϊκές αντιδράσεις και για το λόγο αυτό ήδη από τώρα διαμορφώνει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας ενάντια στο λαό και τη νεολαία.
Καλούμε τους φοιτητές, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, να καταγγείλουν μαζικά την πρόκληση αυτή! Η δικαστική δίωξη δεν πρέπει να μας τρομοκρατήσει! Αντίθετα με αφορμή αυτή τη δίκη, οφείλουμε να κινητοποιηθούμε συλλογικά και να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης!
2/12/16


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου