Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Να μη παραδώσουμε την αλληλεγγύη μας στα χέρια των υπαίτιων της προσφυγιάς και του ξεριζωμού!

Το τελευταίο διάστημα λάβαμε πανεπιστημιακά e-mails τα οποία μας καλούσαν  να συμμετάσχουμε στις δράσεις «αλληλεγγύης» προς τους πρόσφυγες που διοργανώνει το Α.Π.Θ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Δράσεις «για να στηθεί μία δομή για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά». Συγκεκριμένα μιλάνε για τα παιδιά των προσφύγων που έχουν στοιβαχτεί στο λεγόμενο «hot spot» στα Διαβατά. Αυτοί οι χώροι, κάθε άλλο παρά κέντρα φιλοξενίας είναι. Πρόκειται για στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εκεί εγκλωβίζουν τους ήδη ταλαιπωρημένους πρόσφυγες σε ακατάλληλους για διαβίωση χώρους με άθλιες συνθήκες υγιεινής προκειμένου να τους εμποδίσουν και να μην περάσουν στις χώρες προορισμού τους.

Θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν!

Βλέπουμε δηλαδή τώρα το Α.Π.Θ, τον Δήμο, την εκκλησία και την κυβέρνηση, τις ΜΚΟ που χρηματίζονται από όλους αυτούς που με τις βόμβες τους γεννούν τους πρόσφυγες, να προσποιούνται τους φιλάνθρωπους. Να προσποιούνται ότι θα λύσουν τα προβλήματα που γεννά η έλλειψη κρατικής μέριμνας με την κερδοφόρα πλέον γι᾽ αυτούς «αλληλεγγύη». Για τους ιμπεριαλιστές όμως (τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη Ρωσία και όλες τις ενδιάμεσες φιλόδοξες δυνάμεις) οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμία σημασία και εύκολα σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς για τα δικά τους συμφέροντα. Οι ίδιοι που βομβαρδίζουν τα σπίτια των προσφύγων, οι ίδιοι που στη δίνη του ανταγωνισμού τους για τον έλεγχο του πλανήτη κατέστρεψαν στρατιωτικά ή και οικονομικά τις χώρες των προσφύγων και τους διώχνουν απ᾽ αυτές, οι ίδιοι που εφαρμόζουν την σκληρότερη αντιμεταναστευτική πολιτική και που κάνουν επιδρομές στο Αιγαίο, οι ίδιοι που ρημάζουν καθημερινά και τη δική μας χώρα, στέκονται τώρα τάχα αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και θέλουν μάλιστα να εκμεταλλευτούντα﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ύνται ότι θα λύσουν τανθρ πρ και την δική μας ειλικρινή αλληλεγγύη. Θέλουν να εκμεταλλευτούν την αληθινή στήριξη και αλληλεγγύη του λαού, ο οποίος  έχει βοηθήσει και βοηθάει τους κατατρεγμένους πρόσφυγες με υλική και όχι μόνο στήριξη, στις δύσκολες μάλιστα αυτές συνθήκες που έχουν και σε αυτόν υποβάλει οι ίδιοι που υποβάλουν και τον πόλεμο στους πρόσφυγες. Η  «αλληλεγγύη» του συστήματος κρύβει τους πραγματικούς υπαίτιους, εκμεταλλεύεται την πραγματική ανάγκη του λαού να εκφράσει την στήριξή του. Μάλιστα, την ίδια στιγμή που το σύστημα οργανώνει αποστολές φιλανθρωπίας, πετάει έξω με τις κλωτσιές συλλογικότητες και απλούς ανθρώπους που θέλουν να πλησιάσουν και να βοηθήσουν τους πρόσφυγες με μια αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική λογική. Η έννοια της πραγματικής λαϊκής αλληλεγγύης διαστρεβλώνεται και κάθε πολιτικοποίηση προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης και της αντίστασης συκοφαντείται.

Να μην γίνει λοιπόν η αλληλεγγύη μας εργαλείο στα χέρια του συστήματος. Να στηριχθεί στις δικές μας δυνάμεις.κησης﷽﷽﷽﷽﷽κατεοια της πραγματικηνθρ πρ Να τολμήσει να φωνάξει για την πραγματική ρίζα του προβλήματος: τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Είναι καθήκον μας σήμερα, ως νεολαία, να  σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων, μακριά από τους κάθε λογής «φιλάνθρωπους» μηχανισμούς, που θέλουν να αποκόψουν το ζήτημα από την πραγματική και πολιτική του διάσταση. Να οργανώσουμε τη δράση μας μέσω των δικών μας οργάνων, του φοιτητικού συλλόγου, ώστε με ανεξαρτησία και ταυτόχρονη διεκδίκηση από το κράτος να οργανωθούμε σε αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό μέτωπο. Λαός και νεολαία πρέπει να στα σταθούν στο πλευρό των προσφύγων με του οποίους έχουμε κοινό εχθρό την ταξική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό. Έτσι βοηθάμε αληθινά τόσο τους πρόσφυγες, όσο και το λαό μας, αφού  κάνουμε βήματα για να ενωθούν οι λαοί σε κοινό μέτωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου