Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις τρομοκρατούν τη Νομική ΑΠΘ (!)‏


ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ (!)

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Νομικής αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το χτύπημα που συντελέστηκε στον χώρο αυτό την προηγούμενη Τετάρτη. Όπως γλαφυρά περιγράφει και η ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔ-ΦΚ μέσω της σελίδας της στο facebook, 6 συναγωνιστές «ζωσμένοι» από πάνω μέχρι κάτω με… πινέλα και μπογιές πραγματοποίησαν εικαστική παρέμβαση στον χώρο μας. Φυσικά, “το χτύπημα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε –προς αξιοποίηση δική μας- το «άσυλο εγκληματιών» και μόνο ένας φύλακας σε όλο το κτήριο με περιορισμένες αρμοδιότητες”.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΟΜΑΣΤΕ…

1. Πίσω από τη γελοιότητα τέτοιων ανακοινώσεων, που ευελπιστούν να καταστήσουν το βάψιμο ενός τοίχου «έγκλημα», κρύβεται η χρόνια προσπάθεια του συστήματος και των πανεπιστημιακών λακέδων του να χτυπήσουν το ΑΣΥΛΟ. Το Άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες του φοιτητικού κινήματος, όχι τόσο για κατοχυρωθεί η «ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων εντός της επιστημονικής κοινότητας», αλλά πολύ περισσότερο για να εξυπηρετήσει και να εξασφαλίσει την ελεύθερη πολιτική-συνδικαλιστική δράση εντός των κόλπων του χώρου σπουδών μας. Γι ΄ αυτό και το σύστημα έχει βαλθεί να το καταργήσει: είναι ένα εργαλείο στα χέρια μας για να ανασυγκροτήσουμε το κίνημα και τους αγώνες μας, δηλαδή να ανακαλύψουμε ξανά τον μόνο τρόπο να υπερασπιστούμε ουσιωδώς το δικαίωμά μας στις σπουδές και στη ζωή.
2. Όταν λοιπόν μιλάει η ΔΑΠ για «νομοθετική διευκρίνιση» της έννοιας του Ασύλου,  σε τίποτα άλλο δεν στοχεύει παρά στην απονεύρωση του χώρου σπουδών μας και στην δίωξη κάθε πολιτικής/πολιτιστικής μορφής αμφισβήτησης του μαύρου παρόντος και μέλλοντος που επιμελείται για μας και χωρίς εμάς το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Από θεατρικές, κινηματογραφικές και κάθε τύπου ομάδες, τα στέκια, μέχρι και τη δραστηριοποίηση αριστερών δυνάμεων στον πανεπιστημιακό χώρο, όλοι είναι εχθροί για τη ΔΑΠ και τις δυνάμεις του συστήματος. Και αυτό διόλου τυχαία, αλλά επειδή όλα τα παραπάνω θυμίζουν τι κατάφερε να πετύχει το φοιτητικό κίνημα στο παρελθόν και παράλληλα φωτίζουν τον δρόμο για του σημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις, ως ζωντανά κύτταρα αμφισβήτησης της πολιτιστικής ένδειας, της αδικίας, της φτώχειας, του πολέμου.
3. Ας στάζει λοιπόν τη χολή της η ΔΑΠ και η κάθε είδους ΔΑΠ για το Άσυλο και την φοιτητική αριστερά. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι οι συμφοιτητές μας θα ενδυναμώσουν και τα δύο. Η σιγουριά μας αυτή πηγάζει από την ίδια την καθημερινότητα: από την μια ιμπεριαλιστές να μακελεύουν ολόκληρους λαούς, κυβερνήσεις να επιβάλουν τη φτώχεια, «λαγοί» του συστήματος να στρώνουν τον δρόμο για τα  δίδακτρα και δαπίτες πάσης φύσεως να παίζουν τον ρόλο των δικαιολογητών τους. από την άλλη ένας λαός μέσα στη φτώχεια και άλλοι να γίνονται κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, η νεολαία που βλέπει το αδιέξοδο, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που πετιούνται εκτός εκπαίδευσης και οι αντιστάσεις τους, οι διεκδικήσεις και τα όνειρά τους για μια άλλη κοινωνία. Γι ‘ αυτούς λοιπόν τους λόγους έχουμε εμπιστοσύνη στους συμφοιτητές μας και τους καλούμε να υπερασπιστούν το άσυλο και το δικαίωμά μας να προφέρουμε έναν άλλο, αριστερό και αγωνιστικό λόγο. Εξάλλου βράζουμε στο ίδιο καζάνι και με τους συλλογικούς μας αγώνες θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας!
ΥΓ: Αν κάποιοι αναζητούν εγκληματίες, ας κοιταχτούν στον καθρέπτη και ας δουν τον κύριο Παπαμιμίκο, νυν γραμματέα της ΝΔ και πρώην αρχιδαπίτη, που κατηγορείται για υπεξαίρεση 2.500.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου από το ΠΑΜΑΚ. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου