Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Και ο Μπουτάρης υπέρ των διδάκτρων στα πανεπιστήμια



...ΟΙ «ΛΑΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ!

            Ακόμα ένα κρούσμα δημόσιας υποστήριξης των ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ στα προπτυχιακά μαθήματα  πάντα «για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του ΑΠΘ».  Μόλις 1 εβδομάδα μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του αντιπρύτανη ΑΠΘ κ. Λαόπουλου, αυτή τη φορά, δήμαρχος αυτή την φορά της Θεσσαλονίκης, ο κος Μπουτάρης, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «500 ευρώ το χρόνο δεν είναι πολλά για μια οικογένεια που σπουδάζει ένα παιδί».

            Πρώτα από όλα, οι εργαζόμενες οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο, πλήρωσαν και πληρώνουν καθημερινά πολύ περισσότερα. Πληρώνουν πρώτα από όλα μέσα από την καθημερινή εργασία τους, που παράγει τον πλούτο αυτής της χώρας. Αυτός ο πλούτος είναι που έκανε δυνατό να δημιουργηθεί το ίδιο το ΑΠΘ, (ακόμα και η ίδια η δημαρχική καρέκλα που κάθεται ο κος Μπουτάρης), και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από αυτές τις οικογένειες να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν κάτι που τους ανήκει. Πληρώνουν και πλήρωσαν μέσα από την ακατάσχετη φορομπηξία και λεηλασία, από την πλήρη παράδοση της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Πράγμα που ουδέποτε ενόχλησε τον κο δήμαρχο, που εφάρμοσε μια χαρά όλες τις μνημονιακές ρυθμίσεις στον δήμο. Πλήρωσαν σε μετακίνηση, παραπαιδεία, υλικά. Πληρώνουν την διαμονή, και το κόστος ζωής των παιδιών τους.  Οι σπουδές είναι λαϊκή κατάκτηση και δεν μπαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση.
            Πέρα όμως από αυτές τις αλήθειες που κάνει ότι αγνοεί ο κος δήμαρχος, το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουν οι φοιτητές είναι ότι διάφοροι παράγοντες και παραγοντίσκοι του συστήματος, έχουν πάρει το «σήμα» να διαμορφώσουν το κλίμα στην «κοινή γνώμη», για να εφαρμοστούν τα μέτρα των ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ, που συμπεριλαμβάνονται τόσο στην «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», τόσο και στο νόμο-πλαίσιο που εφαρμόζεται στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
            Απέναντι σε αυτούς τους φανερούς πλέον σχεδιασμούς, δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, καμία αυταπάτη και καμία επανάπαυση. Οι φοιτητές πρέπει να συσπειρωθούν ξανά στους συλλόγους τους, να συγκροτηθούν πολιτικά και να είναι έτοιμοι να βγουν στο δρόμο με δυναμικό τρόπο, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στις σπουδές και το μέλλον τους.
            Τέλος, όλα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πόσο αντιλαϊκές θέσεις εκφράζουν όλοι αυτοί που αναρριχήθηκαν ως άνθρωποι δήθεν «πέρα από τις παρατάξεις», φυσικά με σπρώξιμο από το ίδιο το σύστημα και τις παρατάξεις του, για να βγαίνουν ως  «λαγοί» και να κάνουν την βρώμικη δουλειά: με σκουλαρίκι και τσιγαράκι, «εναλλακτικά και προοδευτικά»,  προωθούν και στηρίζουν πρόθημα κάθε μεσαιωνικό μέτρο που τσακίζει το μέλλον της νεολαίας και την οδηγεί στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου