Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα των Αγωνιστικών Κινήσεων σχετικά με τις δηλώσεις για εισαγωγή διδάκτρων στο προπτυχιακό του ΑΠΘ



Καταγγέλλουμε με οργή, αλλά καθόλου έκπληξη τις δηλώσεις του Θεόδωρου Λαόπουλου, αναπληρωτή πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, ότι τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο προπτυχιακό του ΑΠΘ «είναι μια λύση».

Αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται καθόλου τυχαία, αλλά είναι προάγγελοι ενός νέου μεγάλου κύματος επίθεσης που ετοιμάζεται ενάντια στο φοιτητικό σώμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της ΕΕ-ΔΝΤ. Ήδη όλη η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αδειάζει στα κεφάλια της σπουδάζουσας νεολαίας. Ήδη μπαίνουν μπροστά όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις του νόμου Διαμαντοπούλου σε μια καταιγίδα ταξικών φραγμών και χτυπημάτων που πρόκειται ακόμη να δεχτούμε. Οι διαγραφές των φοιτητών έχουν "επιστρέψει" στους οδηγούς σπουδών (όχι ότι πρόλαβαν να φύγουν και ποτέ), η εντατικοποίηση-σχολειοποίηση του πανεπιστημίου με πληθώρα αλλαγών στα προγράμματα σπουδών προχωράει, η σίτιση και η στέγαση διαλύονται, ενώ ήρθε η στιγμή να ρίξουν στο τραπέζι και τη "λύση" των διδάκτρων!
Βήμα στο βήμα μετατρέπουν το πανεπιστήμιο σε ένα ίδρυμα "λίγων και εκλεκτών" όπου τα φτωχά λαϊκά στρώματα δε θα έχουν θέση. Για τις άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης που επικρατούν στην αγορά εργασίας, για την περιπλάνηση, την ανεργία και την υπερεκμετάλλευση προορίζουν μαζικά ολόκληρη τη νέα γενιά που ήδη βιώνει στο πετσί της ταξική επίθεση που δέχεται.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα ότι τα δίδακτρα ισοδυναμούν με μαζικό αποκλεισμό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τις σπουδές! Οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση και οι πρυτάνεις, όπως και οι μεγαλοκαθηγητές, οι τοποτηρητές δηλαδή του κρατικού μηχανισμού στα πανεπιστήμια, πρέπει να βρουν απέναντι τους οργανωμένο το φοιτητικό σώμα σε θέση μάχης. Η μαζική οργανωμένη αντίσταση μέσα από το σύλλογο και τη γενική του συνέλευση είναι η μοναδική απάντηση που μπορεί και πρέπει να δοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου