Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση - Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για τα γεγονότα στη Νομική

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την παρουσία των ΜΑΤ έξω από τη σχολή της Νομικής και την επαπειλούμενη καταπάτηση Ασύλου. Πιστεύουμε πως αποτελεί μια ξεκάθαρη πρόκληση για το λαό και τη νεολαία, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματά τους. Έρχεται να προστεθεί σε μια σωρεία αντιδημοκρατικών πρακτικών επί της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όσο και να ορκιζόταν στο όνομα της «δημοκρατίας» και των «ελευθεριών» όλο το προηγούμενο διάστημα, μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερο πρόβλημα όταν χτυπιούνται διαδηλώσεις ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα ή όταν εμποδίζονται με τις δυνάμεις καταστολής πορείες στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Το τελευταίο περιστατικό είναι καθόλα ενδεικτικό της κατεύθυνσης που ακολουθούν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα. Από την στιγμή που η επίθεση ξένου και ντόπιου κεφαλαίου σε δικαιώματα και κατακτήσεις είναι «εδώ» και συνεχίζεται, ως φυσικό επακόλουθο θα έχει την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, έτσι ώστε να θωρακιστούν οι κυρίαρχοι από τις όποιες εκδηλώσεις λαϊκών αντιστάσεων απέναντί της.
Ταυτόχρονα, θέλουμε να καταδικάσουμε τις φασιστικού τύπου ενέργειες διάφορων αυτόκλητων ομάδων, όπως αυτών που με το «έτσι θέλω», τραμπούκικα, προσπερνώντας κάθε συλλογική διαδικασία των φοιτητών, πραγματοποίησαν κατάληψη στη Νομική. Το μόνο που κατάφεραν με αυτές τις κινήσεις είναι να δώσουν πάτημα στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, όσο και να ήλπιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην «ασυλία» της νέας κυβέρνησης, όντας έμπλεοι κάθε λογής αυταπατών.
Καλούμε το φοιτητόκοσμο να βγει στο προσκήνιο της πάλης, καταδικάζοντας όλες αυτές τις ενέργειες που στρέφονται ενάντιά του. Η μόνη λύση βρίσκεται στη μαζικοποίηση των συλλογικών οργάνων της σπουδάζουσας νεολαίας, σε μια κατεύθυνση ανυποχώρητου αγώνα για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου