Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι εστιακοί σπουδαστές του ΤΕΙΘ δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού»

· Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αυτή είναι η αλήθεια για τις εστίες των σπουδαστών στο ΤΕΙΘ. Η Διοίκηση του ιδρύματος και το υπουργείο έχουν «ξεχάσει» τους σπουδαστές στην μοίρα τους, με αποτέλεσμα απαράδεκτες συνθήκες διαμονής και προβλήματα στην θέρμανση και το ζεστό νερό. Λες και η στέγαση δεν είναι αναγκαία για τους οικότροφους αλλά «χάρη» ή «πολυτέλεια» ή «έξοδο»!


· Το ΤΕΙ, τα τελευταία χρόνια, συνολικά δεν έχει θέρμανση γιατί η διαδικασία δεν περνάει από το Ελεγκτικό Συνέδριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, ρεύμα και νερό έχουμε «χαριστικά»! Φαίνεται λοιπόν, πόσο ενδιαφέρει πραγματικά το κράτος σε τι συνθήκες θα κάνουμε μάθημα και το αν θα ζουν ανθρώπινα οι εστιακοί!

· Αντί η Διοίκηση να ντρέπεται για την κατάσταση που προσβάλλει πρώτα και κύρια το ΤΕΙΘ, είχε το θράσος να ζητήσει από τους σπουδαστές να φύγουν για να κάνει «εργασίες συντήρησης», χωρίς να εξασφαλίζει εναλλακτική λύση στέγασης. Ενέργεια που δείχνει πόσο νοιάζεται η Διοίκηση για τα εξάμηνα και τα μαθήματα των σπουδαστών της.

· Το πρόβλημα των σπουδαστών έγινε γνωστό μόνο επειδή αυτοί αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό και να μην δεχτούν να τους φέρονται ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού». Οι οικότροφοι των εστιών του ΤΕΙΘ δεν έχουν ανάγκη να παρακαλάνε κανέναν ούτε να έχουν το κεφάλι σκυμμένο. Έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όπως κάθε σπουδαστής, και πρέπει να τα διεκδικήσουν. Έχουν ΔΥΝΑΜΗ αρκεί να αποφασίσουν να κινητοποιηθούν. Να μην περιμένουν να τους λύσει τα προβλήματα ούτε η Διοίκηση ούτε ο νέος υπουργός, ούτε κανείς άλλος.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙΘ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΔΩΡΕΑΝ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ.

Είναι χρέος όλων των σπουδαστών του ΤΕΙΘ να στηρίξουμε με κάθε μέσο όποια κινητοποίηση αποφασίσουν οι συνάδελφοι μας.
Γιατί είναι και δικό μας πρόβλημα.

Γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στην θέση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου