Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη του αγώνα του Νίκου Ρωμανού!

Ο δίκαιος αγώνας του Νίκου Ρωμανού για το δικαίωμά του να σπουδάζει στη σχολή που πέρασε και η δύναμη, που έδειξε, οδήγησε την κυβέρνηση να κάνει πολλές υποχωρήσεις. Τόσο το σθένος και η αποφασιστικότητά του, όσο και το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκε, είχαν ως αποτέλεσμα να δικαιωθεί ο αγώνας του.
Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να δημιουργείται κανένας εφησυχασμός! Αναδεικνύονται εξ’ άλλου για άλλη μια φορά οι αληθινές προθέσεις του συστήματος. Σε μια εποχή που χτίζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, κλιμακώνουν τον αυταρχισμό απέναντι στο λαό και τη νεολαία, μεθοδεύουν την κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, ενώ με το νέο συνδικαλιστικό νόμο επιχειρούν οριστικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, βαφτίζοντας «τρομοκράτη» και «παράνομο», όποιον με τους αγώνες και τις ενέργειές του πάει να βάλει φραγμό στην άγρια εξοντωτική πολιτική τους, είναι σίγουρο, ότι οι νέες μάχες του λαού και της νεολαίας θα είναι δύσκολες.
Νομίζουν πως θα μας καθυποτάξουν! Πιστεύουν πως θα μας κάνουν να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα το παρόν της φτώχειας, των πολέμων και της άγριας καταπίεσης, καθώς και το ακόμα πιο μαύρο μέλλον, πειθαρχώντας στη φαινομενική παντοδυναμία τους. Είναι βαθιά νυχτωμένοι! Γιατί οι νέοι άνθρωποι αποδεικνύουν, ότι τίποτε δεν τους λυγίζει! Τσαλακώνουν όλο και πιο συχνά την εικόνα του «ανίκητου» που θέλει να τους παρουσιάζει το σύστημα, βγαίνοντας στους δρόμους του αγώνα. Αυτό δείχνουν τα αγωνιστικά σκιρτήματα ενάντια στην τρομοκρατία και το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιχειρείται να επιβληθεί και στα ελληνικά πανεπιστήμια. Το κίνημα της σπουδάζουσας  νεολαίας πρέπει να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, παίρνοντας αποφάσεις αγώνα και μαζικοποιώντας τα μέσα πάλη της! Μόνο αν πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, μπορούμε να νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου