Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/9



ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/9
ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ!

Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου, με τον οποίο πέρασε το όριο φοίτησης στα ν+2 χρόνια, έφτασε η στιγμή που το υπουργείο θέλει να προχωρήσει στις πρώτες 180.000 διαγραφές φοιτητών. Δηλαδή το 1/3 του φοιτητικού σώματος! Το υπουργείο βέβαια, πρόλαβε να κάνει ήδη τον πρώτο ελιγμό «χαρίζοντας» 2 εξεταστικές σε όσους φοιτητές έχουν δώσει κάποιο μάθημα τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από μια «παγίδα» του συστήματος για να περιορίσει τυχόν αντιδράσεις και να διαιρέσει όσο περισσότερο  γίνεται την σπουδάζουσα νεολαία και δεν πρέπει να μας καθησυχάζει.
            Με τις διαγραφές στοχεύουν να πετύχουν πολλά περισσότερα από το να διαγράψουν απλά τους πρώτους 180.000 φοιτητές. Δεν επιτίθενται μόνο σε αυτούς που διαγράφονται τώρα, αλλά σε οποιονδήποτε σπουδάζει και θα σπουδάσει. Αρά δεν είναι ατομικό πρόβλημα του καθενός, αλλά συλλογικό. Με τις διαγραφές, προωθείται ακόμα περισσότερο η εντατικοποίηση και η πειθάρχηση μέσα στις σχολές. Θέλουν την νεολαία στα πανεπιστήμια με σκυφτό το κεφάλι να υποτάσσεται σε οτιδήποτε μέτρο περνούν, γιατί αλλιώς η διαγραφή τους θα είναι δεδομένη. Εν ολίγοις, τους προετοιμάζουν για τις συνθήκες που έχουν δημιουργήσει στον εργασιακό τομέα με την ανεργία ή τους μισθούς πείνας και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Επιπλέον, όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν τις σπουδές τους, να μην έχουν την δυνατότητα να τελειώσουν την σχολή, να μένουν χωρίς πτυχίο αρά και χωρίς απαιτήσεις για δουλειά. Αυτό που ετοιμάζουν είναι το πανεπιστήμιο των "λίγων κι εκλεκτών"¨.
            Στα σχέδια τους όμως, εμείς πρέπει να αντισταθούμε! Με την πάλη μας ενάντια στις διαγραφές, παλεύουμε πρώτα απ’ όλα για τις ανάγκες μας και το δικαίωμά μας στις σπουδές! Μην έχουμε αυταπάτες ότι ο καθένας ατομικά θα γλιτώσει! Οι διαγραφές έρχονται για όλους μας! Αν δεν αντισταθούμε τώρα και οι διαγραφές γίνουν μέρος της ζωής μας, δεν θα αργήσουν ούτε τα δίδακτρα, ούτε η πληρωμή των συγγραμμάτων, ούτε τα 3 ευρώ στη λέσχη. Τώρα πρέπει το φοιτητικό κίνημα να δώσει τη μάχη ενάντια στις διαγραφές και να αντισταθεί στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Με όπλο τους συλλόγους μας και τις γενικές συνελεύσεις να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση οργάνωσης και ανάπτυξης ενός μαζικού αγώνα. Μόνο με ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην πολιτική τους και να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας σε σπουδές-δουλεία-ελευθερίες.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ!

            ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/9, 17:00, ΚΑΜΑΡΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου