Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ!




ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/8 ΣΤΙΣ 6:00μμ (ΚΑΜΑΡΑ)



Το υπ. Παιδείας, με ανακοίνωσή του μέσα στο καλοκαίρι, διευκρίνισε ότι οι διαγραφές 180.000 φοιτητών και σπουδαστών θα γίνουν κανονικά μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Στην κατεύθυνση εφαρμογής των διαγραφών κινείται και η τροπολογία που εμφανίζεται να εξαιρεί όσους φοιτητές συμμετείχαν τα 2 τελευταία ακαδημαϊκά έτη στις εξεταστικές. Αυτή είναι η παγίδα για την αποδοχή συνολικά των διαγραφών, νομιμοποιεί την διαγραφή των φοιτητών στα ν+2 χρόνια και οδηγεί στην πολυδιάσπαση της σπουδάζουσας νεολαίας σε “ενεργούς και ανενεργούς”, «επιμελείς και αιώνιους».



Δε θα επιτρέψουμε τη διαγραφή κανενός φοιτητή-σπουδαστή! Εναντιωνόμαστε συνολικά στο μέτρο! Σήμερα οι λεγόμενοι "αιώνιοι" είναι μόνο το πρόσχημα, το ν+2 μας καίει ΟΛΟΥΣ! Θα σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης! Θα εναντιωθούμε στην ύψωση των νέων ταξικών φραγμών, στην εντατικοποίηση και στην πειθάρχηση!

Ο μόνος φραγμός απέναντι στις διαγραφές μπορεί να είναι ένα φοιτητικό κίνημα που οργανωμένα και αποφασιστικά θα υπερασπιστεί το δικαίωμά του στις σπουδές! Που στο πλευρό του λαού θα αντιστέκεται στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική, ώστε η νεολαία να μην γίνει η γενιά της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και της μετανάστευσης!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/8 στις 6:00μμ στην Καμάρα δίνουμε ραντεβού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αγωνιζόμαστε μέσα από τους συλλόγους μας στην κατεύθυνση οργάνωσης και ανάπτυξης ενός μαζικού αγώνα.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΟΛΟΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ


·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ! ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ "ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ:

·         Κάθε προοδευτική δύναμη και κάθε αγωνιστή να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός μαζικού φοιτητικού κινήματος με κύρια αιχμή την ολική ανατροπή του μέτρου των διαγραφών!

·         Κάθε προοδευτική δύναμη και κάθε αγωνιστή να παλέψει ώστε να διεξαχθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις σχολές, με στόχο τη την ανάπτυξη αγώνα σε κάθε Σύλλογο και τον πραγματικό συντονισμό μεταξύ τους!

·         Να αναπτυχθεί άμεσα συνεννόηση και συντονισμός μεταξύ όσων θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση! Απαιτείται όσο ποτέ να αναπτυχθεί Κοινή Δράση μεταξύ των δυνάμεων του κινήματος, με όρους συναγωνισμού, κόντρα στην επίθεση και επάνω στα άμεσα ζητήματα που τίθενται!

·         Να συμβάλλουμε ώστε να συνδεθεί η πάλη της σπουδάζουσας νεολαίας με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου