Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στις διαγραφές στη Θεσσαλονίκη 29/8

            Την Παρασκευή 29/8 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση 150 φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στις διαγραφές που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας. Από τις αρχές της εβδομάδας, ως Αγωνιστικές Κινήσεις πήραμε την πρωτοβουλία να απευθύνουμε κάλεσμα κοινής δράσης και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις για τη συνδιοργάνωση αυτής της παρέμβασης.
Στόχος, να ακουστεί και στη Θεσσαλονίκη μια διαφορετική φωνή πέραν της κυρίαρχης που προωθεί τις διαγραφές ως ένα μέτρο "εξυγίανσης" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και πέραν των απόψεων που έχουν αποδεχθεί την ύπαρξη διαγραφών και απλά ζητούν βελτιώσεις και πιο ελαστικούς όρους εφαρμογής τους (βλέπε ΚΝΕ). Ψηφίσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση πέρασαν και από τα ΔΣ των συλλόγων Ψυχολογίας, Νομικής και Φιλολογίας. Συμμετείχαμε στην πορεία με μπλοκ περίπου 30 ατόμων, μοιράζοντας πλατιά προκηρύξεις και φωνάζοντας συνθήματα όπως "ούτε σκέψη για διαγραφές, λαϊκό δικαίωμα για όλους οι σπουδές" και "κανένας φοιτητής δε θα διαγραφεί, αυτός ο νόμος πλαίσιο θα ανατραπεί". Στο τέλος της διαδήλωσης προχωρήσαμε σε παρέμβαση στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όπου μαζεύονται τέτοια περίοδο αρκετοί φοιτητές.
            Η κινητοποίηση αυτή ήταν ένα μικρό θετικό βήμα. Σίγουρα όχι αντίστοιχο απέναντι στην απειλή ενός θεόρατου ταξικού φραγμού, όπως είναι οι διαγραφές, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της επίθεσης απέναντι στα φοιτητικά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Όμως και πάλι, βήμα. Γιατί αυτό το κλίμα "σιωπηλής ανοχής" πρέπει και μπορεί να σπάσει! Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι η πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, η μαζική ενημέρωση και ενεργοποίηση κόσμου, η μετατροπή κάθε σχολής σε εστία αντίστασης. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Με πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε σε όσες πόλεις της χώρας φτάνει η φωνή μας, με πλατιές παρεμβάσεις, αλλά και στόμα στόμα, με πείσμα, επιμονή και πίστη στις δυνάμεις του κόσμου.

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ/ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ "ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου