Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ζωντανή και μαζική η εκδήλωση για τους απεργούς της Coca Cola στη Σφεντόνα


Ζωντανή και μαζική εκδήλωση (με περισσότερα από 80 άτομα) πραγματοποιήθηκε στο στέκι ΣΦΕΝΤΟΝΑ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 19/1/14 για την ενίσχυση της απεργίας των εργατών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε. Οι ίδιοι οι απεργοί που διένυαν την 114η μέρα αγώνα, εξέπεμπαν ηχηρό το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της μαχητικότητας. Όπως είπανε «ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δε δίνεται». Ομιλητές ήταν ο Γρηγόρης (πρόεδρος του σωματείου), ο Άρης (οργανωτικός γραμματέας της ομοσπονδίας: ΠΟΕΕΠ) και ο Γιώργος (εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζομένων Ανέργων, από την πλευρά των διοργανωτών της εκδήλωσης). Με ερωτήσεις και τοποθετήσεις το λόγο πήραν μέλη επιτροπών γειτονιάς, εργαζόμενοι-άνεργοι, φοιτητές και ένας μαθητής.
Η συζήτηση θέλησε να αποτελέσει εφαλτήριο για την επόμενη ημέρα: Για την ενημέρωση και ενεργοποίηση ακόμα περισσότερου κόσμου, την έμπρακτη υποστήριξη, το άπλωμα και τη σύνδεση του αγώνα αυτού με τα υπόλοιπα κομμάτια που αντιστέκονται στα αντιλαϊκά χτυπήματα. Από τον αγωνιζόμενο κόσμο της Χαλκιδικής, μέχρι τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών. Σημαντικό ότι παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις στους ΟΤΑ. Ένας ακόμη βασικός στόχος είναι η δημιουργία και η ενδυνάμωση των επιτροπών αλληλεγγύης στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, και όπου είναι δυνατό.
Η απεργία, με την ένταση και τη διάρκειά της, έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς για τον αγωνιζόμενο κόσμο της πόλης, και όχι μόνο. Προχωρούν αψηφώντας τις παχυλές αποζημιώσεις της εταιρίας και τις προσπάθειες «εξαγοράς», κόντρα στη φίμωση από τα ΜΜΕ, αλλά και την εκκωφαντική σιωπή των περισσότερων πολιτικών χώρων που θέλουν να αναφέρονται στην εργατική τάξη και τους αγώνες της. Αν ο κολοσσός που λέγεται Coca Cola αντιπροσωπεύει τις ορέξεις ντόπιου και ξένου κεφαλαίου να συνθλίψει το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή για τα εκατομμύρια του λαού μας, τότε οι απεργοί εργάτες της Coca Cola που υψώνουν αποφασιστικά το ανάστημα τους, συμβολίζουν την ελπίδα και την προοπτική. Να γίνει ο αγώνας τους, αγώνας όλων μας.




αναδημοσίευση από antigeitonies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου