Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙ


Όσον αφορά το δελτίο τύπου της διοίκησης που αναρτήθηκε πρόσφατα, είναι γεγονός ότι όλα αυτά που αναφέρει τα βιώνουμε εδώ και μήνες. Τα προβλήματα με τις ελλείψεις καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς. Χαρακτηριστικό, είναι ότι η εικόνα σπουδαστών να μένουν εκτός εργαστηρίων είναι πλέον συνηθισμένη. Επιπλέον, σε όλα αυτά προστέθηκαν και το ζήτημα του κλεισίματος της λέσχης και της θέρμανσης σε ΤΕΙ και εστίες, λόγω υποχρηματοδότησης.
          Όλα αυτά όμως δεν έσκασαν σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχεται χρόνια τώρα η εκπαίδευση από το σύστημα. Άλλωστε είναι η ίδια επίθεση που χτυπά καθημερινά τις οικογένειές μας με φόρους, απολύσεις και καταργήσεις δικαιωμάτων. Έτσι και εμείς οι φοιτητές δεν υπήρχε περίπτωση να τη γλιτώσουμε! Στόχος της επίθεσης δεν είναι άλλος, από το να πετάξει χιλιάδες σπουδαστές εκτός σπουδών και να προστεθούν και αυτοί με τη σειρά τους στους ήδη πολλούς ανέργους! Το 67% ανεργία στους νέους, άλλωστε, δε δημιουργήθηκε έτσι απλά! Γι’ αυτούς άνεργος και χωρίς πτυχίο σημαίνει άνθρωπος χωρίς απαιτήσεις για δουλειά! Άνθρωπος που δε θα ξεσηκωθεί να αντισταθεί εύκολα! Αυτούς τους άνεργους τους πετυχαίνουν με διαγραφές, πληρωμή βιβλίων, κλείσιμο της λέσχης, εντατικοποίηση και με τα δίδακτρα που έχουν ήδη στα σκαριά! Μέτρα που οικονομικά δε μπορεί να τα αντέξει μια λαϊκή οικογένεια!
Πιο συγκεκριμένα για τα ΤΕΙ, πέρυσι είχαμε των αγώνα ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». Μπορεί να μη πέρασε εξ’ ολοκλήρου όπως πρόσταζε το υπουργείο, αλλά έστω και δια της πλαγίας οδού κατάφεραν να περάσουν αρκετά μέτρα που περιελάμβανε μέσα. Μέρος των προβλημάτων που σήμερα το ΤΕΙ βρίσκεται αντιμέτωπο είναι «απομεινάρια» του σχεδίου Αθηνά και του νόμου πλαισίου του 2011.
Εμείς, οι σπουδαστές, από τη μεριά μας δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε όλο αυτό και να το δεχτούμε σαν μονόδρομο! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας! Ένα lock-out με απόφαση της διοίκησης θα στείλει τους φοιτητές στα σπίτια τους και μόνο τον αγώνα δε θα ευνοήσει. Αντίθετα θα τον μεταφέρει σε γραφεία και εμάς θα μας αφήσει απλούς παρατηρητές, δρόμος που ποτέ δε μας έβγαλε κερδισμένους. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη ότι κάποιος άλλος θα παλέψει για εμάς! Ο δρόμος, ο δικός μας, πρέπει να είναι αυτός των μαζικών συνελεύσεων και των αγωνιστικών αποφάσεων και δράσεων ενάντια στη πολιτική τους που μας θέλει εξαθλιωμένους!  

Παλεύουμε για το δικαίωμά μας σε σπουδές και δουλειά,
κόντρα στους ταξικούς φραγμούς!
Ενάντια σε διαγραφές, δίδακτρα και απολύσεις!
Όχι στο κλείσιμο της λέσχης και της θέρμανσης σε ΤΕΙ και εστίες!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου