Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κάτω τα χέρια απ’ τους φοιτητές των εστιών

Η διοίκηση του ΤΕΙ αποφάσισε και δημοσιοποίησε 30 ονόματα σπουδαστών που υποχρεούνται μέσα σε λίγες μέρες να αφήσουν το σπίτι τους στην εστία της Δόμπολης γιατί με βάση τον κανονισμό δεν πέρασαν τα απαραίτητα μαθήματα και δεν πληρούν τα κριτήρια.

Συνάδελφοι,
Η άποψη που λέει πως ‘‘στη θέση των παιδιών θα μπουν άλλοι’’ είναι το καρότο για να περάσει το διώξιμο των φοιτητών. Για να διασπαστούμε. Δεν τσιμπάμε.
Πρόκειται ξεκάθαρα για κίνηση που πετά φοιτητές στο δρόμο, που χτυπά το δικαίωμα στις σπουδές.Εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό έντασης των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πάει χέρι χέρι με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων, με τον περιορισμό σίτισης, με την κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, τις διαγραφές, τα δίδακτρα κ.α. Παράλληλα ανεβάζουν τα προαπαιτούμενα μαθήματα και εντατικοποιούν τις σπουδές με απουσίες, προόδους κτλ. Σκοπός τους είναι η δημιουργία αφόρητων όρων σπουδών για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Αυτός ο σχεδιασμός είναι συνδεδεμένος με τις χιλιάδες απολύσεις, το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύεται απ’ τα ξένα αφεντικά ΕΕ και ΔΝΤ. Είναι κομμάτι της φασιστικοποίησης και του ‘‘νόμος και τάξη’’ που θέλουν να επιβάλλουν.
Να μην τους περάσει! Κανένας φοιτητής εκτός των εστιών. Κι αυτό μπορούμε να το διασφαλίσουμε μόνο με μαζικό αγώνα.
Να φτιάξουμε μαζικές γενικές συνελεύσεις, να πάρουμε αποφάσεις αγωνιστικές. Να εκφράσουμε την πραγματική αγωνιστική αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας φτιάχνοντας εστίες αντίστασης και αγώνα σε κάθε σχολή για να οικοδομήσουμε ένα φοιτητικό κίνημα που θα μπορεί να βάζει φρένο στις επιλογές τους. Που θα μπορεί να επιβάλλει τα δικαιώματά μας.

Κανένας φοιτητής εκτός εστιών!
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση!
Δωρεάν - Σίτιση – Στέγαση – Μεταφορές!
Όχι στις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων!

Πάλη για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου