Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΘ: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ!

Βγάζουν στο σφυρί τη φοιτητική λέσχη του Α.Π.Θ. Η υλοποίηση αυτής της απόφασης εκκρεμεί από τον περασμένο Φλεβάρη, δηλαδή ότι η λέσχη θα λειτουργεί υπό εργολαβία σίτισης (catering)!

Πριν καλά-καλα αρχίσει η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου, οι πρυτανικές αρχές έπιασαν δουλειά. Πίσω από "κλειστές πόρτες" στα μουλωχτά, στις 4/9 το Συμβούλιο της Λέσχης προσπάθησε να αποφασίσει για το διαγωνισμό πώλησης της λέσχης. Φοιτητές και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν. Στο φόβο ότι θα φουντώσουν οι διαμαρτυρίες, το Συμβούλιο αναβλήθηκε.

Τα όμορφα λόγια, και οι υποσχέσεις (προς εμάς) ότι όλοι οι φοιτητές θα τρώνε δωρεάν και (προς τους εργαζόμενους) ότι όσοι δούλευαν στη λέσχη θα συνεχίσουν να δουλεύουν, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.

ΔΕΝ υπάρχει πανελλαδικά ούτε μια λέσχη που να λειτούργει υπό αυτό το καθεστώς και να είναι δωρεάν προς όλους τους φοιτητές! Το υπουργείο έχει εκδώσει επίσημο έγγραφο για κάρτες σίτισης με βάση οικονομικά κριτήρια (σε πανεπιστήμια που έχει εφαρμοστεί π.χ. στο Ηράκλειο το ποσοστό που σιτίζεται δωρεάν είναι πραγματικά πολύ μικρό). Ήδη από πέρυσι άρχισε η διαδικασία κατάθεσης φορολογικής δήλωση. Και από την άλλη το νέο καθεστώς εργασίας θα είναι ακόμα πιο επισφαλές για τους εργαζόμενους με βέβαιες απολύσεις. Το μόνιμο προσωπικό της λέσχη σκοπεύουν να το εντάξουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Καθήκον των φοιτητών δεν είναι να ψάχνουν διαχειριστικές λύσεις. Σε αυτό το σύστημα είναι νομοτέλεια να θέλουν οι φοιτητές να μην τρώνε δωρεάν, να μην στεγάζονται δωρεάν, να διαγράφονται, οι εργαζόμενοι να απολύονται, να μένουν απλήρωτοι για μήνες, να μην ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά.

Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Μέσα από τις συνελεύσεις μας με μαζικές διαμαρτυρίες να εμποδίσουμε να ιδιωτικοποιήσουν τη λέσχη. Να σταθούμε διπλά στους εργαζόμενους της λέσχης που τα δικαιώματα τους χτυπιούνται μαζί με τα δικά μας.

Δωρεάν σίτιση για όλους χωρίς καμία προϋπόθεση

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της λέσχης

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας - Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους!

Κάτω τα χέρια από τη λέσχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου