Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Προκύρηξη Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ για την Συρία

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ...
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!
Σε συνθήκες βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης, όπου οι λαοί βιώνουν την πιο βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους έρχεται να προστεθεί το ενδεχόμενο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου σε ολόκληρο το χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μέσα σε ένα πλαίσιο όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και δημιουργίας μιας όλο και πιο εύφλεκτης κατάστασης στην ζώνη των Αραβικών χωρών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μαζί με το μαντρόσκυλο των Αμερικάνων Ισραήλ και το φασιστικό κράτος της Τουρκίας, προετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ. Η ψευδεπίγραφη μάσκα του «ανθρωπισμού» δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών που δεν είναι άλλες από τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να βρουν πρόσφορο έδαφος για την κεφαλαιοκρατική τους επέκταση και το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και να ενισχύσουν τη θέση τους στην σκακιέρα του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Οι όποιες αντιρρήσεις χωρών που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία πχ Αγγλία δεν εκφράζουν παρά μία στάση που υπακούει στους δικούς τους ιμπεριαλιστικούς λογαριασμούς.
Στο ίδιο μοτίβο κινείται ο Ρώσικος ιμπεριαλισμός που αποτελούσε και αποτελεί πιστό σύμμαχο του δικτατορικού καθεστώτος του Άσαντ εκφράζοντας την αντιθεσή του σε πιθανή στρατιωτική επέμβαση, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα δικά του συμφέροντα στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση, οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές επωφελούνται από την υπάρχουσα εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία , την οποία εδώ και καιρό υποκινούσαν για να συνθλίψουν το Συριακό λαό και να πάρει ο καθένας το δικό του μερίδιο από την πίτα, πατώντας πάνω σε ανθρώπινα κουφάρια και χιλιάδες εξαθλιωμένων προσφύγων.
Η ελληνική αστική τάξη με κύριο πολιτικό της εκφραστή την κυβέρνηση Σαμαρά, δίνει για ακόμη μια φορά διαπιστευτήρια στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και υπό τις εντολές του κάθως και από τις υποχρεώσεις της χώρας ως μέλος του ΝΑΤΟ, κατέστησε σαφές ότι είναι πρόθυμη να παραχωρήσει την βάση στη Σούδα και στην Καλαμάτα καθώς και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνει τους ιμπεριαλιστές στη σφαγή του Συριακού λαού.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Χρέος του Συριακού λαού είναι να στρέψει την πάλη του ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ καθώς και ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ και στη ντόπια αστική τάξη, που στηρίζεται στο ρώσικο ιμπεριαλισμό, και να αγωνιστεί για ανεξαρτησία, δουλειά, δικαιώματα. Να παλέψει ώστε να γίνει ο μόνος πραγματικός αφέντης στον τόπο του.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΠΟΛΕΜΟ

Σύσσωμο το εργατικό-λαικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να δώσει δυναμική και αγωνιστική απάντηση στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο. Να εκφράσει με κάθε μέσο στην αλληλεγγύη του στο Συριακό λαό, παλεύοντας να μην σταλεί ούτε ένας στρατιώτης στη Συρία, να μην χρησιμοποιηθούν οι βάσεις στην Σούδα, στην Καλαμάτα και ο εναέριος χώρος και να δοθεί πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες.Η ίδια πολιτική που εδώ και χρόνια αιματοκυλεί τους λαούς, είναι αυτή που ωθεί και τον δικό μας λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Κόντρα στο απάνθρωπό τους σύστημα δίνουμε την μάχη της ανατροπής του πλάι σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται!


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου